Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #21

Har du sett något av årets julkalender? Jag har slötittat när barnen sett på morgonen. Huruvida den är bra eller dålig lämnar jag osagt. Men en morgon när jag sitter och tittar sätter jag mig käpprätt upp och utbrister "kolla vantarna! Jamen ser ni, de är ju fantastiska. Var hittar jag mönstret?". Det är alltså karaktären Maxs vantar som fick min uppmärksamhet.

Så snart tid gavs var det dags att göra en djupdykning i internets fantastiska värld. Tänka, söka, tänka söka skam den som ger sig. Så till slut dök de upp. Vantar från Sorunda , otroligt vackra tycker jag. Unika, rustika och folklore. Nu är de nålbundna och det är ett hantverk jag inte behärskar särskilt väl. Det går ärligt att säga att jag inte kan det alls även om jag fuskat lite i ämnet. Det är här som jag borde anmäla mig till en kurs och lära mig på riktigt. Youtube och internet i all ära, men inget är som en platsbunden kurs så det blir gjort.

Tills vidare skissar jag på ett par stickade vantar med stark influens av originalet. Det får mogna även om det hade varit kul att få med dem till utställningen i Skåne som hemslöjden anordnar. Läs mer om arrangemanget

Inlagt 2017-12-21 09:44 | Läst 7543 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons