Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Nonsensböcker *surtanten*

Jag gillar att köpa handarbets böcker. Sticknin, virkning, quiltning, knyppling, nålbindning,  frivoliteter osv. Jag blir dock irriterad på vissa böcker, gäller särskilt de nya. Det är mönsterarken eller mönstersidorna. Vadå förstora 180%? För tusan, ta bort lite av de flashiga korten och puttinuttiga texten så får mönstret plats utan extra sidor. Av utrymmesskäl my ass! Nä det är någon som bara vill spotta ur sig halvtarvliga böcker. Tvi, det är slöseri med tillverkningskostnaden och miljöpåverkan. 

Vissa böcker föresvävar att de har mönster. Om det står sticka underbara halsdukar tex, så inte behöver det betyda att det är ett endaste ett stickmönster. Då står det i förorden något i stil med "den här boken är till för att ge inspiration".  Tacka björnen för björntjänsten, om jag nu blir inspirerad kanske jag behöver en beskrivning för att göra den.

Så nu står de där, några lockande böcker vars omslag får mig att vilja kriera, med ett innehåll som är lika välsmakande som ett brunt äpple. Som jag brukar säga, du kan sminka en gris men det kommer alltid vara en gris. Så kontentan, man brukar säga att man inte ska dömma boken efter dets omslag, det gäller i detta fall men tvärtom på något sätt.

Det blir nog inget bokbål här, men på sikt får nog Erikshjälpen lite böcker att sälj. Kanske med varningstext på....

Fast de jag tycker är ovärdiga kanske någon annan älskar. Tänk om det fanns ett eget bibliotek för sånna handarbetsböcker. Kanske där man kan byta in det man har och få något annat med sig hem.  Släpper idéen då jag har tillräckligt med annat att fundera på.

Tjo å tjim Anna

Inlagt 2015-05-20 00:22 | Läst 6495 ggr. | Permalink
Kategorier:
Handarbetsinstruktioner 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-05-20 20:30   Pernilla Fe
Handarbetsporr.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons