Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Lappa och laga

Ja ibland så får nyskapandet stå tillbaka för att fixa annat. Grannen kom över med en jeansjacka som behövde kortas i ärmarna. Sonen kom hem från förskolan och sa: Mamma, jag vill bara ha lappade jeans. Varför då? Jag är coolast, alla andra föräldrar de bara slänger byxorna när det är hål på knäna.
När jag var barn var det lite pinsamt med lappade kläder. När min mamma var liten var det ett tecken på fattigdom. Hemsytt är jätteinne och de andra barnen säger wooooowww! När jag var barn var det jaha? och när mamma var liten var det fantastiskt om det var färdigköpta plagg, vilket typ aldrig hände. Härligt att det förändras, synd bara att dagens kläder köps för en liten slant och har så dålig kvalite att det inte lönar sig att sy om dem.

Nä nu ska jag rycka lite i nästa projekt som bör fixas asap.

Inlagt 2013-09-10 18:00 | Läst 5679 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-11-10 14:02   Sari Jovanovski
Det har blivit allt mer uppskattat med hemmasytt. Det är faktiskt väldigt värdefullt att kunna ett hantverk! Vi ska vara stolta som kan och ibland så snappar barnen upp lite av de kunskaperna...
 
2013-09-18 11:38   Camilla Ternegren
Jag sydde min dotters studentklänning i våras och även den rönte stor uppskattning från klasskamraterna.
 
2013-09-10 22:08   Pernilla Fe
Det är väl inte lika många som syr själva idag kanske. Men vi som syr är desto mer måna om att det skall vara välsytt med fina detaljer. Och det imponerar iaf på vuxna människor. Att även barn låter sig imponeras av hemsytt det visste jag faktiskt inte. Min dotter (4 år) har massor med hemsytt men killarna som går i skolan har nästan bara köpta grejer. Som jag lagar med maskinbroderier när de går sönder. :-)
 
2013-09-10 21:00   Nina Rolf
Tur att det ändras vartefter! När jag var liten var det jättefult att ha hemsydda kläder, det skulle absolut vara köpta. Kanske därför det tog så många år innan jag började sy :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons