Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Handarbetsförbud?

När jag var barn på 70/80-talet så berättade alltid min mamma om hur det var att vara barn på 40/50talet. Hur det var strängeligen förbjudet att handarbeta under de kristna högtiderna. Hur de satt och gjorde ingenting eller var i kyrkan på oändligt långa gudstjänter och högmässor. Jag kommer ihåg min uppväxt med MINST ett besök i kyrkan under påsken men oftast flera. Antingen följde jag mormor som skulle spela kyrkorgeln, eller morbror även om jag då lekte med min kusin. Då fick vi måla äggen i församlingsgården i Jörn där morbrors fru jobbade som diakonissa och morbror jobbade som kantor. Ursäkta! det heter kyrkomusiker.
Min mormor brukade dock sitta och virka under predikan där uppe på sin plats vid orgeln. Mamma brukade brodera några stygn hemma i soffan istället för att bara sitta i tystnad och eftertanke.
Själv så tänker jag ofta "är detta okej?" slår tanken ifrån mig och tänker att om Gud inte velat att jag skulle skapa då hade han väll för tusan inte skapat min kreativitet!!

Så under påsken har jag virkat, lagat kläder, klippt fler lappar till lapptäcke två. Jag försöker nu att göra undan lite projekt, det blev för många på en gång.

Sonen har beställt en kanindräkt och en korg full med mjuka ägg att kasta på folk. Ingen fara, den ska bara vara klar till i morgon :O Min tidsplan säger mer, nästa år till påsk :)

Ha en skön ledighet!

// Anna

Inlagt 2013-04-01 13:27 | Läst 5914 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons