Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Någonstans ska jag börja.

Ja denna blogg har ju varit som en rejäl idétorka i syrummet. Du har alla förutsättningar men det går inte att komma igång. Men så tänkte jag, varför inte börja från början.

I slutet av -70-talet började jag mina trevande försök till att sy. Vi tjejkompisar släpade mammas symaskin mellan oss och fick av våra föräldrar stuvbitar och gamla lakan att kriera av. Det fanns inget slut på vår uppfinningsrikedom. Jag minns ett särskilt misslyckat projekt i att sy tofflor.

När det var dags för skolavslutnig i 6e klass så hade min bästa kompis Anna och jag bestämt oss för att sy egna avslutningskläder. Vi skulle ha gula byxor och jag minns hennes fina ljusgula tyg och mitt gula som mer såg ut som hobbytyg till påsk. Min mamma hatade att sy och var därför inte heller särskilt duktig på det, så det gälde att få ihop det själv. Nu hade vi ett mycket enkelt mönster och på examensdagen så envisades mina klasskamrater med att jag ljög när jag sa att de var sydda av mig. Mönstret vi använde finns tydligen att köpa än idag och jag tror faktiskt att det är snudd på modernt igen. Döm själva.

På högstadiet var syslöjden favorit äment. Jag var kanske ingen född talang så där men med mycket stimulans och träning så slutade betyget på 4. Det borde motsvara VG idag.

Fortsättning följer :)

// Anna

Inlagt 2011-12-10 13:01 | Läst 5393 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-12-13 12:52   Susanna N
Det där mönstret känner jag igen... finns nog hemma i mina gömmor också :-) Har säkerligen haft ett par sådana hemsydda byxor på någon skolavslutning. Vill minnas att de var pastellrutiga.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons