Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Det blev ingen linskörd i år

Det blev ett misslyckat projekt med linodlingen i år. Drömmen om en liten linäng att jobba med försvann. Vid midsommar såg jag inga skott titta upp men tänkte att det kommer nog då fröna kom så sent i jorden. Marken var nybruten men välrensad från rötter och annat, något har gått fel och det troligaste är kanske ändå att fröna kom för sent i jorden och det var alldeles för kallt. Men jag ger inte upp nästa år ska en ny odling göras och då ska det minsann bli skörda av!

Så här vackert är det när linet växer:


Linblommor på Wij trädgårdar.


Linodling på Wij trädgårdar i Ockelbo. Färdig för skörd. 


Under sommaren har jag vävt färdig en liten matta i lite mörkare färger. Jag gjorde också en städning och sortering av mattrasor, det var roligt jobb att sortera in alla trasnystan färgvis och snygga till dem. Dammigt och skräpigt var det också. :-)

Här är mattan jag vävde, bara gamla trasor av alla möjliga slag i den.


Jag skaffade mig förra hösten en vävstol som jag har på vårt landställe i Hälsingland där vi tillbringar mest tid. Den vävstolen kan man skjuta ihop med väv i så att den tar mindre plats och är tillverkad på Edhs snickeri i Kilafors. Bredden är 130 cm så det går att väva rejäla saker i den. Nu har den blivit ordentligt rengjord men ingen väv sitter i den ännu. En bordsvarpa skaffade jag mig som sattes ihop och på den ska det gå att göra upp till 15 meter långa varpar det räcker gott. En rullställning behövde jag också så det snickrade jag mig en som går att ta isär när den inte används.

Så här blev den:

På hemmafronten så står fåtöljen och väntar på att bli färdig, och en massa broderiprojekt jag vill göra. Rygg- och nackbesvär har gjort det olustigt att hålla på men det börjar vända nu så det ska nog ordna sig. En liten sväng vid symaskinen blev det en kväll, jag hade provbroderat på några stuvbitar och kom på att det kunde passa att göra grytlappar av. De kom till användning alla tre på en gång. Två hemma och en på landet.

 Sist men inte minst så läser jag förstås också i forumet i tråden "Ett konstarerande" om att aktiviteten har avtagit på Sysidan. Och visst det märks, kanske har det ökat något nu under september men inte mycket. Allt går ju lite upp och ner, och visst tar andra sociala medel över en del av engagemanget och uppläggning av bilder mm. Men hur kan man göra för att öka aktiviteten på Sysidan. Vi är ändå ganska många medlemmar med olika grader av erfarenheter och kunskaper inom olika områden. Skulle det vara kul med olika utmaningar att ta sig an? Ska det komma mer nyheter inom handarbetsbranschen? Fler instruktionsartiklar?

Vad tycker du? Jag har svarat i tråden som du hittar här:

http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?threadid=30317

Med detta önskar jag en trevlig helg!

Inlagt 2015-10-09 12:34 | Läst 3906 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-10-23 16:36   Barbara *****
Mycket ledsen över att du hade en sådan dålig skörd med linne.
Har du tidigare tagit hand om "markstrukturen" -
Som måste vara jorden för dessa frön? Surt eller basiskt?
De grytlappar ser underbart! - Synd, för användning...

Eftersom det är mycket tystare på Sysidan, märkte jag också.
Men jag skulle inte driva på FB eller andra platser, det allmänna intresset.
I Tyskland, jag är medlem av två sömnad forum.
Båda forum är mycket aktiv.
Därför medlemsantal växer ständigt - se här:
http://www.hobbyschneiderin24.net
http://naehfabrik.forumprofi.de/

Jag hoppas verkligen att även Sysidan kan vara aktiv igen. Höst- och vintersäsongerna föra tillbaka glädjen av handarbete...
 
2015-10-11 19:42   Anna Söderström
Jag läser om din sorg för linet som inte ville sig. Riktigt trist. Hoppas på bättre växtväder nästa sommar.
 
2015-10-09 17:05   Ann-Kathrin Carlqvist
Fina bilder på din verksamhet. Hoppas att aktiviteten i forumet ökar när väntetiden närmar sig. Ssidan fyller en bra funktion och är mer överskådlig än det enorma och ibland alltför snabba flödet i FB-grupperna.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons