Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Helgen är nära nu!

Nog är det härligt med fredagar! Särskilt så här i november, nu är det snart dags att tända lite ljus och få in lite helgstämning.

Igår gjorde jag en pepparkaksdeg, vi tänker baka pepparkakor i helgen så de är klara till första advent. Ser fram emot den härliga doften som sprider sig när man gräddar dem. :-)

Jag håller på med guiderna som jag ska publicera så småningom här på sidan och till dessa så tar jag en del bilder och det är ganska mycket pyssel med detta, men roligt.

Nu till någonting helt annat.

För några år sedan var vi på en loppis i Hälsingland, där köpte jag detta syskrin "Syskrinet Trådi" som jag är så förtjust i, fast det rymmer inte så mycket men det är praktiskt för man ser vad man har i det. Det innehöll också synålar i gammalt fodral, björntråd, flera fina knappar, fingerborgar, nålpåträdare och trådar upprullade på kartonger mm när jag köpte det. 40 kronor betalade jag.

En annan sak som jag är glad åt är stoppgarn i praktisk förvaring som jag har fått. Det kan tyckas konstigt men förra vintern hade jag ett par tunna yllestrumpor som var så varma och sköna att jag hade dem nästan varje dag, det gick hål på dem till slut men med det tunna fina stoppgarnet blev de som nya igen. Så här ser den ut:

I hopfällt skick.

I öppnat skick, flera fina färger och olika grovlekar, två nålar med olika stora ögon sitter fast på fodralet nära till hands. På ett av garnerna sitter prislappen kvar, det kostade 1,60 kr. De flesta kommer från Kattens och Regia. Tyget som fodralet är sytt i tycker jag också mycket om. Det känns dessutom helt rätt idag att laga och ta vara mer på de kläder man har än att bara slänga och köpa nytt.

Nu ska jag tvätta tygerna jag köpte på Syfestivalen och se till att få två tunikor sydda. Dessutom kom det garn jag beställt till linnet jag ska virka och en tröja jag ska sticka, dessutom Lovikka till vantar. Kanske lite optimistiskt detta, vi får se hur det går.

Trevlig helg!

 

Postat 2010-11-19 17:09 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Syfestival - hundvalp - och en massa projekt

Ja vad är det man säger "tiden går fort när man har roligt"!

Det händer mycket och man hinner en del också, men långt ifrån allt. Jag har sytt lite grand och till och med fått några saker färdiga, två spishanddukar är klara, tillhörande grytlapparna har hamnat i högen för pågående projekt. De ligger tillsammans nu med en kasse som jag testsyr, den är tillklippt men inte hopsydd.

Skjortklänningen har hamnat långt ner i prioriteringen nu men jag kom på att det kan jag ju sy en mer vintrig variant av, dessutom så har jag kommit över "knapphålsskräcken" tror jag. Är det någon mer som lider av det? Tycker det är svårt att få dem snygga men häromkvällen skulle jag bara göra ett hål till en "hundpåse",kommer bild snart på vad det är, och istället för att sätta öljett eller liknande så sydde jag ett knapphål och det gick galant. Det kan bero på att jag inte brydde mig så mycket om det blev fint eller ej, och då blev det fint ändå så nu känns det bra.

Broderat har jag gjort dels på spishanddukarna och grytlapparna men också på frottéhanddukar till vår valp, dessa handdukar har vi nu använt under hans första vecka här hemma. Dags för tvätt!


Spishanddukarna, ett höstmotiv och ett julmotiv.

Hundvalpsköp

Före sommaren så började det pratas hundvalp, först sonen sedan dottern, och jag var inte sen att börja längta då jag haft två hundar under min uppväxt. När sommarlovet kom fick de gå på biblioteket och låna hundrasböcker och skötselböcker för att läsa på inför köpet, om det nu skulle bli någon hund.

En Westies var det första förslaget, sedan har det pendlat mellan en massa andra raser men när vi så fick tag på en uppfödare som hade Westiesvalpar leveransklara till höstlovet, så bestämde vi oss. Ett besök när han var 5 veckor fick vi göra, sedan har vi bara längtat och städat och fixat så att allt skulle vara fint när han kom hem. Nu har vi en liten "Elvis" tassandes runt våra fötter, gnagandes på ditt och datt, lekfull och kärvänlig. Första snön idag fick honom helt vild!


"Hej - det är jag som är Elvis"


Här är handdukarna som jag broderat tassarna på och en liten Westies.


Hundpåsen att ha bajspåsar och godis i.

Syfestivalen

Vi var där på lördagen min dotter Karin och jag, vi kom vid lunchtid, ingen kö. Kändes konstigt att komma dit när det inte var några andra mässor på gång, det var lite ödsligt, men inte inne på Syfestivalen. Den var sig ganska lik trots att de bytt hall. Det var många workshops och under den tiden vi var där så verkade det vara jättmycket deltagare på de flesta av dem.

För mig betyder mässan till ganska stor del inspiration, jag tycker så mycket om färgprakten och nyheterna man kan ta del av. Nypa i tyger och känna på garn.

Jag gjorde ett besök hos Virkjohan, han lärde ut virkning i sin monter, nu har jag hans bok "Virkat, helt enkelt!" signerad och allt! Det är en inspirerande bok med lite olika mönster både på kläder, grytlappar, väskor, djur mm. Inte trodde jag att jag skulle bli sugen på att virka ett klädesplagg, men tänk det blev jag, ett "Soligt linne". Garn är beställt och nu har jag tid på mig till sommaren kommer igen att göra det klart. :-)

Vi tog en sväng in till Karin Öbergs monter också, hon har stickat in en veteranbil i sitt lingarn, en Morgan. Till Syfestivalen i vår kommer den att visas upp. Här kan du läsa om det stickprojektet. Karin visade oss att hon kunde sticka som vanligt också och inte bara sticka in bilar. :-)Det blev ett stickprojekt köpt där, garnet är fantastiskt härligt och tröjmodellerna är roliga och annorlunda.

Tyger handlades också, tyg till tunika från E-slöjd och ett halvlinnetyg från Korps, de har så fina kläder de som jobbar där, och roliga måttband.


Måttband á la Korps.

Hade tänkt sy "dregglisar" hos JNYdesign men när eftermiddagen kom var vi trötta och jag kände att jag nog kan sy en utan kurs, så jag köpte mönster och tyg istället och syr en eller flera hemma.

Vi hälsar alltid på hos Bunkabroderi då Karin gått kurs där och är så förtjust i dessa vackra broderier, ett annorlunda och roligt sätt att brodera på.

Den här lilla vävstolen Ashford kommer från Nya Zeeland och såg otroligt smidig ut.

Knyppelavdelningen missar vi inte, det är så kul att man faktiskt gör annat än knypplar spetsar. I år såg vi Rosa Bandet och så denna halsduk i härliga höstfärger bland annat.

Det är ju ganska mycket jultema på festivalen och Karin fick syn på denna adventskalender som nu ligger i högen för pågående projekt.

Summan av kardemumman, en massa påsar både tyg och garn, mer projekt att göra. Inspiration saknas inte. Det är väl bara det där med tiden då. Ah det får lösa sig. :-)

Postat 2010-11-10 16:41 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons