Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Friskt vågat hälften brunnet!

Kvällens lilla snabbprojekt urartade och nu stinker det brända horn och knallhattar här hemma. Ganska kul blev det i alla fall och vi fick oss ett gott skratt, när en bränd korv tittade fram ur röken i micron.

Jag vet inte men jag tycker jag har läst någonstans att det går att göra vetevärmare med grötris, men jag tror att jag har drömt det för mitt lilla test fungerade inte. Kan ju vara så att den fick vara inne lite för lång tid också, vad tror ni?

Nu har jag lusläst forumet (varför gjorde jag inte det innan?) och då ser jag att det mest används vete och okokt långkornigt ris, kanske jag ska testa med jasminris då får vi se hur det går.

Nåväl här är i alla fall resultatet av min lilla "handrisvärmare", det är tillåtet att skratta:-)


Bränd grötrisvärmare i micron


Bränd grötrisvärmare från ovan.

Nu kom sonen ner och sa att "det luktar ju fortfarande". Ja det luktar men "dimman i Lützen" är borta i alla fall.

 

 

Vetevärmare
Postat 2009-11-16 19:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jeans blev kjol

Nu har jag provat att göra om jeans till kjol, det var inte alls så svårt som jag trodde, det jobbigaste var nog att sprätta sömmarna, blev så mycket små trådar att pilla bort. Jag sökte i forumet och hittade länken till Mona Fängströms sida
http://www.mona-fangstrom.com/Syatelje/valk.htm

Det var enkla och bra instruktioner och jag blev nöjd med resultatet. Så här blev kjolen:


Fram


Bak

Nu har Karin ett par jeans som är för korta i benen som hon vill att jag ska göra kjol av så det blir till att ta fram "sprätten" snart igen.

Det har varit lite sparsamt med broderandet på grund av förkylning först och sedan fyra dagar på landet på höstlovet. När vi var på landet så var vi på Garntjänst och köpte lite garn, jag har stickat en mössa åt Karin, men hittade den inte nu när jag fotograferade. Håller på med en mössa åt sonen så lite handarbetat har det blivit ändå.

Ikväll har jag broderat en morot och ett till potatisbroderi likadant som det jag visat tidigare, så här blev moroten:

Medans maskinen broderade så skar jag till tyg till näsduksfodral som så många av er gjorde förra året vid den här tiden, jag har kommit till skott först nu.

Jag är otroligt glad att jag köpte rullkniv och linjal när jag var på Syfestivalen det är så lätt att skära till små bitar och till dessa små näsduksfodral var det ju utmärkt, nu ska de bara sys ihop så är några julklappar klara.

Snart dyker en ny tävling upp på sidan så håll utkik!

Maskinbroderi Återanvändning
Postat 2009-11-03 22:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons