Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Montern klar! J:20

Idag har vi installerat oss i montern på mässan, det gick riktigt smidigt och bra. I morgon sitter jag där och väntar otåligt på att få besök. Stanna gärna en stund så vi hinner prata med varandra. Det ska bli jätteroligt och jag önskar er alla välkomna!

Nu ska jag sy ihop några mormorsrutor jag virkat. Det var otroligt roligt och enkelt att göra dessa, ett perfekt litet handarbete att ha framför TV:n och man kan göra dem enfärgade, tvåfärgade eller trefärgade. Jag ska hänga upp dem i montern i morgon. Vi ses!

Postat 2008-02-28 20:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hu den blev lite väl prickig...!

och stel, tunikan som jag trodde skulle bli så bra, nej jag skyller på tyget den här gången alldeles för stelt, den här kommer jag inte att ha på mig när jag ska vara "fin", städa kanske går bra i den. Se själva! Ja det är tillåtet att skratta, men urringningen blev bra, alltid något. Nu har jag två tygbitar till som är mjukare i kvaliteten, rapport kommer.

 

Postat 2008-02-19 17:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

"Nästan nytt" mönster

Fast ändå inte, jag ändrade igårkväll urringningen på det senaste mönstret och klippte ut tunikan i ett gammalt lakan, som det såg ut igår såg det bra ut. Nu får vi se om det blir bra när jag syr upp den också.

Vi har lite mer projekt på gång ikväll min dotter och jag, vi ska provsy några små påskpynt som vi tänkte att  man kunde få sy upp i vår monter på Syfestivalen. Jonic textilimport sponsrar med tyg och Creative People Garntjänst sponsrar med garn så det kommer nog att bli en härlig sy- och pysseljunta där, det är i alla fall vad vi hoppas på.

Jag hade också tänkt att de som vill tar med sig en lapp 10*10 cm eller 15*15 cm och så syr vi ihop lapparna till små babytäcken som jag sedan färdigställer och skickar till något barnhem eller sjukhus som behöver, lapparna kan vara som de är eller broderade på eller ha applikationer. Inga föremål som knappar eller så. 

Men snart kommer mer information i en större notis, och nyhetsbrev ska skickas så jag hoppas ingen ska missa något av vad vi ska ha för oss. Jag ser verkligen fram emot att träffa er, var inte rädda att ge er tillkänna.

Montern som vi står i har benämningen J:20 

/Ulrika 

Postat 2008-02-13 16:27 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det gick inte bra!

Bakningen gick jättebra men något mönster blev inte ritat i onsdags. Igårkväll däremot så ritade jag av det som såg så snyggt ut i tidningen, men jag provade mönstret och tycker att urringningen blir alldeles för djup. Jag är kanske lite känslig men vill känna mig bekväm i det jag ska ha på mig. Besviken blev jag för jag hade sett fram emot att få provsy den men känner att jag inte vill lägga energi på det, jag får istället lägga energi på "jakt".

Så "jakten" går vidare på "det perfekta tunikamönstret" jag tror snart att det kan vara lämpligt att rita av en överdel från garderoben som jag tycker om och förlänga bara, vi får se.

(Mönsterark är fantastiska så många olika kreationer på ett och samma papper.) 

Postat 2008-02-08 12:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ikväll ska ritas mönster och bakas

Ikväll ska jag ha några projekt på gång för att trycka undan denna gråa regniga dag. Baka lite goda bullar och matbröd och rita mönster till ny tunika som jag hoppas hinna provsy imorgon. Om det lyckas så blir det rapport imorgon.

Jag vill så gärna sy några tunikor som jag kan ha när jag står i montern på Syfestivalen, jag har tyg så det ska räcka till de tre dagarna, få se om jag hittar någon mer modell så det inte blir för enformigt, men tygerna är ju förstås olika så är bara modellen bra gör det nog detsamma.

 

Postat 2008-02-06 17:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons