Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Två potatissäckar klara.

Till slut blev två säckar klara, det är inte broderat "Potatis" på dem eftersom allt blev så trassligt sist, men jag har mer juteväv och ska se till att det både blir bokstäver och potatisar broderat på dem nu kommer jag alltid att kolla undertråden innan jag börjar brodera något.

Denna helg har inget blivit gjort vid symaskinen, några varv på stickningen har det blivit men inte många. Istället blev det avfrostning av frys, syltkok, mustning av äpplen och äppelringar som nu hänger på tork i källaren.

Så här ser potatissäckarna ut i färdigt skick.

 

Postat 2009-10-04 20:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Trassel med tråden

Igår var en sådan där kväll när inget gick som man tänkt. Jag har broderat potatisar på juteväv denna vecka och tänkte att jag nog ville att det skulle stå "Potatis" på dem också. Full av energi så stoppar jag in säcken i maskinen och börjar brodera, efter tre bokstäver låter det väldigt konstigt och plötsligt stannar nålen i nedåtläge genom tyget, det går omöjligt att få den upp eller ner. Panik utbryter, några svordomar haglar också, när jag kikar under tyget ser jag en riktigt stor bulle med tråd som trasslat sig därunder. Jag återfår fattningen och tar bort skruven som håller nålen och lyckas med lite lirkande få upp nålen och kan ta bort broderiet. Rensar upp och kollar att allt är i sin ordning. Säcken är dock inte något att ha kvar det går inte att repa upp och få snyggt.

Jag trär om övertråden då jag tror att det är där felet sitter, undertråden satt ju sedan jag broderat senast, tar det säkra före det osäkra och klipper en provlapp och börjar brodera, efter en bokstav går övertråden av, men undertill ser det fint ut så jag fortsätter, men innan halva nästa bokstav broderats låter det illa igen och maskinen stannar det är nu lika trassligt som första gången men nålen satt i alla fall inte i tyget utan ovanför. Det visade sig att det var undertråden som av någon underlig anledning hoppat ur sin skåra som den ska ligga i, trots att jag inte lyft den eller lagt i ny sedan jag broderat sist. Det är väl konstigt?!

Jag satte i en ny bobbin och tänkte göra ett provbroderi, men i min iver och ilska så vände jag den så den spolade åt fel håll, jodå det är sant, så det tog inte lång tid innan tråden gick av och jag tänkte "nu är det kört nu blir det verkstad för maskinen". Men jag tog upp undertråden och såg då mitt misstag la i den rätt och körde vidare, då gick det som en dans. Det kändes otroligt skönt att det inte var fel på maskinen men lite jobbigt att det var jag som var klumpig förstås. Och den där energin jag hade när jag startade den var som bortblåst!

Nåväl jag förlorade inspirationen för att brodera och sydde ihop de två säckarna jag hade kvar de kommer snart i mitt album, orkade inte fotografera dem igår. 

Postat 2009-10-02 10:21 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons