Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Två sömmar sydda, eller blir det fyra?

Jag valde att lägga upp mysbyxorna med tvillingnål, för att jag ville prova på att sy med en sådan. Det gick ju bra men kändes lite ovant att trä maskinen med två trådar. Allt är ovant i början och många provsömmar blev det innan jag fållade upp byxorna på maskinen.

Så till det matematiska, när man syr en söm med tvillingnål då blir det väl två sömmar och inte en eller vad säger ni? ;-)

Eftersom jag var lite osäker på hur jag skulle göra med linningen som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så tänkte jag visa hur fint det faktiskt blev, en liten närbild på öljetten och snöret kommer här:

Och så här blev det färdiga resultatet:

Nu kommer jag vänta lite med jackan för nu är jag så sugen på att brodera, eller så ställer jag upp min Rose för att sy vanligt med så får Designern brodera. Ni har väl sett Wowas roliga och fina disktrasor: http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=55295&set=

Det och mycket mer längtar jag efter att brodera.

Framför TV:n stickar jag, nyligen fick jag ett par torgvantar färdiga och nu ska det bli strumpor i aloeveragarn åt min dotter och mig.

Postat 2009-04-28 20:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bara två sömmar kvar..

på de röda mysbyxorna, jag är jättenöjd med resultatet och passformen nu. Igår fick jag på byxlinningen och jag valde att göra som det stod i mönstret, jag satte en öljett för hålet och det blev riktigt snyggt och snöret löper fint i det.

Ett stort misstag gjorde jag dock, tanken var ju att snöret skulle löpa genom hela linningen men jag hade lite bråttom förstås, lycklig över att ha hittat en stund för att sy så jag sydde ihop linningen därbak med en söm istället för att sy ihop och sedan vika över så att det blev öppet hela vägen. Nåväl jag hittade på en egen lösning, sprättade upp ett litet hål i sömmen där bak, trädde snöret från öljetten genom höger sidas linning så att den kom ut i hålet och sedan lika på vänster sida, och sydde ihop igen där bak. På så vis sitter snörhalvorna fast där bak och när man drar till i fram så hålls byxorna uppe, var det inte en fiffig lösning. :-)

Det enda som är kvar nu är uppläggningen av benen och det ska nog kunna bli klart i helgen, sedan är det jackan kvar som jag bävar lite för, kanske att jag tagit mig lite vatten över huvudet, det är många stycken på den, framstycke, sidostycke, bakstycke och en "lååång" dragkedja och ärmar förstås, halslinning och ärmmudd inte att förglömma. Hu, men jag ska blogga om mitt jobb så ni kan hänga med och även fotodokumentera mer så ni får se alla mina misstag och tabbar.

Förresten, har ni tittat på filmen om miniatyrstickerskan? Om inte, gör det! Ligger som stor notis på förstasidan.

Idag blir det kalas här vår dotter Karin fyller 11 år, och vilket härligt födelsedagsväder det är solsken och vårvarmt i luften, kan väl inte bli bättre på en födelsedag!

 

Postat 2009-04-24 09:19 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Häromkvällen såg jag "rött"

Äntligen hade jag fått tid att sy, nästan två timmar. Mina mysbyxor blev sydda och när linningen skulle göras färdig så hade jag glömt att skaffa öljett till snöret som ska gå i linningen. Då såg jag "rött" i dubbel bemärkelse, rött tyg och lite irriterad.

Ah så hemskt var det inte förstås, nu är ju byxorna i stort sett klara, de tog dock längre tid att göra än jag förväntat mig då de blev väl stora, så jag har sytt in dem både vad gäller benvidd och i midjan. Min dotter sa när jag provade dem första gången att "de där kan ju vara bra att växa i" men jag har inte tänkt bli så mycket större så jag sydde in dem istället.  Nu är det bara linningen och jackan kvar innan min mysdress är färdig.

Jag har sytt nu med stretchnål som jag beställde hos Bibbi, jag tyckte jag kände skillnad när jag sydde med den än med vanlig nål, kan det verkligen vara så?

Och så lite väder - de lovar varmare väder till helgen åtminstone från mitten till södra Sverige, då får vi passa på att njuta!

Postat 2009-04-22 09:39 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

GLAD PÅSK!

Utanför fönstret duggregnar det men fåglarna kvittrar vårystra ändå, och framåt eftermiddagen kommer nog de små påskkärringarna och påskgubbarna fram. Vi är på landet så något sytt kommer det inte att bli, hemma ligger en mysdress i velour tillklippt bara att sy ihop men den får vänta. En röd t-shirt har jag sytt men inte lagt upp i mitt album, den ska föräras ett broderi först så den är helt klar innan den hamnar i albumet.

Nu när inte symaskinen är med så har Karin och jag tovat små ägg, jag försöker mig på ett sådant som har gula som man ska skära upp i toppen så det ser hårdkokt ut, få se om det blir bra. Karin ska använda nål och lägga på färg på sitt, det tror jag blir väldigt snyggt.

En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla! 

Postat 2009-04-09 11:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons