Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Tunika nummer 2

Ja igår hann jag faktiskt med att sy mig en tunika till, och den här blev jag otroligt nöjd med. Tyget faller fint, jag vågade mig på lite mer urringning än på den förra och trots lite krångel med kantbandet i halslinningen så gick det bra och blev snyggt om jag får säga det själv. 

Man märker så här att ett plagg kan bli helt olika beroende på vilken kvalitet tyget har. Det prickiga jag köpte blev jag så sugen på efter att ha sett en klänning här på Sysidan i ett liknande tyg, men både modell och tyg spelar ju in i hur slutresultatet blir.

Till Syfestivalen gjorde jag en nåldyna av slipsar och grön filt, ett "hastverk" för att kunna ha många nålar uppsatta, men gissa om jag älskar den nåldynan. Lätt att slänga med sig om jag inte vill sitta vid symaskinen och nåla, jag har satt en tjock knapp i "baken" på den som det bara är att hugga tag i när man kilar iväg. Jag har också en magnetisk nålkopp och den är också bra men min egen är det något alldeles speciellt med känner jag. 

 Jag var ju inte själv med i Linnétävlingen vi hade men gjorde faktiskt en kudde på temat, ritade rosor på egen hand och klippte ut mallar och gjorde rosapplikationer och hjärtan, en rosa och en gul sida. Sedan ville jag prova att sy på paljetter och för att dessa skulle fastna så fick jag fästa dem med en pärla i mitten. Kudden blev lite naivistisk men rätt söt, den passar inte att ha i soffan för man fastnar i pärlorna ibland om man har stickade kläder på sig, så det är numera en dekorationskudde på sängen i sovrummet. Så kan det bli.

       

Postat 2008-03-19 13:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Elva täcken hopsydda

Nu är nästan elva täcken hopsydda och ska sedan quiltas innan de är helt färdiga att visas upp.  Jag  tror att det kommer att bli ungefär 15 babypaket när allt är klart. Det är jätteroligt att sy ihop dessa lappar även om jag så gärna skulle vilja brodera lite mer på min nya maskin. Men nytta får gå före nöje det känns angeläget att få detta klart.

Men ikväll kanske jag gör ett avbrott och syr en "Tunika nummer 2" som jag kan vara lite påskfin i.

Postat 2008-03-18 11:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ny symaskin!

Oj jag har skaffat mig en ny symaskin, jag som tyckt så mycket om min Husqvarna Rose, fast jag har saknat att inte kunna brodera större motiv, men nu har jag slagit till på en Designer 1 och längtar att få sätta händerna i den eller kanske snarare tyget. :-) 

Nu har jag lovat sonen att baka chokladbollar ikväll men det kanske han fixar på egen hand med lite god handledning och ivriga hejarop medans jag packar upp och gör iordning maskinen. Oj oj man blir lite upprymd av sådant här, "våryster" på något vis. 

Postat 2008-03-11 14:51 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Hur går det med babypaketen?

Jodå, flera täcken har sytts ihop men inget har blivit fodrat och klart, det blir nog en hel del paket att skicka iväg när det blir klart.

Jag har också när jag satt mig ner framför TV:n stickat och virkat lite lappar, de blir olika stora hur jag än beter mig men det gör nog inget om det blir lite osymetriskt bara det blir rakt i ytterkanterna. Efterlysning om mera material kommer när jag orkar lägga ut allt på golvet och se vad som fattas. 

Tack snälla alla som bidragit, det kommer mer rapporter. 

Postat 2008-03-10 16:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bilder från mässan

Det är full fart i montern, och det strömmar in rutor till täcken från glada medlemmar. Få har dock tid att sitta ner och sy lite i montern, det finns ju så mycket som lockar på mässan.  Här är några bilder:


Fina rutor, och många fler har det blivit sedan bilden togs


Undertecknad knåpar ihop täcken


Syfestivalen - en explosion i färger


Vår monter


Karin höll "workshop", lärde en dam att fingervirka!

Har du inte varit ut till mässan än så pågår den ända fram till 17 i eftermiddag. Vi ses! 

Postat 2008-03-02 12:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons