Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Omklätt rätt och slätt

Det där med att göra färdigt sina "UFO:n" är inte helt lätt, det händer att det kommer annat emellan kan man säga. Vi tapetserade om sovrummet för ett år sedan och hade tänkt köpa ny säng som passade bättre till de nya väggarna. Men efter att ha letat snygga sänggavlar utan att hitta någon som vi var helt nöjda med bestämde vi oss för att måla vår gamla sängstomme och klä gaveln i tyg istället. Det har alltså tagit ett år att få till detta men nu är det gjort. Tyvärr glömde jag att fota sänggaveln före, men den var körsbärsträdfägad med ribbor i huvudänden. Nu är den målad i silvergrått och gaveln är gjord av mdf-skiva, skumgummi, quiltvadd och klädd i ett gråsvart madrasstyg. Så här blev slutresultatet:

Min dotter tröttnade på sin skrivbordsstol från IKEA, jag tyckte den skulle passa bra på min lilla arbetshörna för hemmabruk i vårt sovrum. Jag provade den och satt väldigt bra men tyget och sitsen var lite slitna så den behövde kläs om. Det blev tyg över från sänggaveln som räckte, så varför inte klä om den och använda den istället för att kasta den. Det fanns skumgummi kvar från sänggaveln som jag kunde använda för den nedsuttna sitsen också så jag skar jag till en extradyna att lägga på den gamla. Så här såg stolen ut före omklädning:

Och så här ser den ut efter omklädning:

Till sitsen gick det att använda häftapparat för att fästa tyget på undersidan. Ryggstödet har jag sytt på riktigt tapetserarvis, jag gick på kurs i början av 90-talet och har kvar mina nålar mm från den så det gick riktigt bra. Roligt är det också och så känns det så bra att ta tillvara saker och inte bara skicka dem till återvinningscentralen.

Dessa två projekt kom emellan min tanke att ta itu med min hög av ofärdiga projekt, men nu finns inga undanflykter. Fast jag har lite annat jag skulle vilja göra, vilken av viljorna som vinner vet jag inte men hoppas på UFO-högen.

Kolla in det nya UFO-forumet.

Nu önksar jag alla en härlig helg!

Postat 2013-04-12 17:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons