Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Mysdressen äntligen klar!

Efter de sista små justeringarna så blev den äntligen klar. Jackan var ju ganska svår att få snygg tyckte jag, särskilt dragkedjan, jag tycker att det bucklar sig på en del ställen. Fickorna blev jag dock riktigt nöjd med, jag har aldrig sytt den sortens fickor tidigare, här är en liten "skrytbild" :-)

Velour var väldigt jobbigt att sy i tyckte jag, särskilt när jag sydde fel, ett elände att repa upp. "Dahlia" gav mig dock ett bra råd att sy med zick zack och då blev det minst lika bra och mycket enklare att repa upp.

Men vilken härlig känsla det är när man blir klar med något och faktiskt trivs i, jag har redan använt den flera gånger och känner att det är en riktig mysdress.

Den här tiden är det mycket man vill göra, trädgården vill man pyssla i, barnen ska på utflykter med matsäckar var och varannan dag, och så vill man njuta av årstiden. Samtidigt som stygnsättning, brodering och sömnad drar "inombords". Nu känns det skönt ändå att det stora projektet "mysdressen" är klar så att de mindre projekten kan få komma till skott.

Här är hela stassen.

 

 

Postat 2009-05-28 23:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Justeringar - men inget sytt

Jackan visade sig bli lite vid nertill så igårkväll nålade jag sidsömmarna och provade men hann eller orkade inte sy ihop det. Svårt detta med mönster och passformen tycker jag. Byxorna blev ju alldeles för stora först, jag hade mätt mina mått och gått efter den storlek på mönstret som de var avpassade för och ändå blir det för stort. Det verkar som om det är väldigt bra att testsy allt som man ska göra i något gammalt trastyg, men det tar ju dubbelt så lång tid då. Få se om det blir en bild på hela "stassen" efter helgen.

Trevlig helg på er! Här är härligt skönt i solen i Stockholm idag!

Postat 2009-05-15 14:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mysjackan snart klar

Nästan hela lördagen sydde jag och fick ihop mysjackan med alla sidstycken, inlägg, dragkedja, fickor och krage. Det enda som är kvar nu är ärmmuddarna och uppläggningen. Några småfel blev det men inget stort men jag upptäckte att det var ett elände att sprätta i velour, eftersom jag sydde med elastisk söm så var det nästan omöjligt att få tag på stygnen och det blev något enstaka pyttelitet hål i velouren. Vet inte om det är fler som tycker det är svårt att sprätta i sådant tyg eller kanske har något tips hur man gör?

Nog är det en härlig känsla att få en dag till att göra det man tycker om, och dessutom få middagen serverad på det!

 

 

Postat 2009-05-11 20:58 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ingen söm sydd

Jag har bara klämt lite på velourjackan som är tillklippt och klar att sy, men så satte jag på broderenheten på Designern för jag ville brodera, och så gjorde jag ren den för velouren luddade av sig så. Men nu har jag ångrat mig och vill nog göra klar mysdressen i alla fall, så jag tror Rosie åker fram i helgen för jag har inte lust att "ludda" ner Designern igen.

Igårkväll sydde jag i knappar i en kofta som min mamma stickat åt Karin, min dotter, det var det enda kreativa som blev gjort den här veckan.

Åh andra sidan har det blivit lite nöje istället, "Big Comedy" och igår filmen "Kenny Begins" med barnen och det är ju kul att hinna med sådant också.

Postat 2009-05-08 17:43 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons