Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Trevlig valborg!

Här i Stockholm är det faktiskt ganska varmt och skönt idag så man anar verkligen att våren är i antågande, gräsmattorna blir grönare och grönare för var dag som går.

Symaskinen har väl inte gått varm den här veckan men ett Hello Kittybroderi har det blivit på ett badlakan och en massa drömmar om allt jag vill sy. :-) På min stickning har jag stickat halva första ärmen på framför TV:n så nu är mer än halva tröjan färdig.

Må så gott alla!

 

Postat 2010-04-30 16:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vimplar och skräpkorgar

Nu äntligen har jag tagit fram kameran och "plåtat" vimplarna jag gjort och skräpkorgarna. Den skräpkorgen jag har vid symaskinen är snart full av trådar och tomma trådrullar. Jag är jätteglad att jag har gjort dessa skräpkorgar, det var väldigt kul och mönstret och beskrivningen från Mias Quiltbod var bra och enkel att följa, jag avstod dock från att göra den förtyngda nåldynan och använder andra tunga saker som jag i alla fall behöver ha nära till hands. Den andra skräpkorgen har fiskmönster och den ska vi ha i flugbindarlådan, det blir mycket skräp när man binder flugor för fiske.


Insidan av korgarna.


Utsidan.

Som stadga upptill använde jag gardinspiral, sådan med vit plast kring som jag fick tips om i forumet, det dök även upp andra tips på buntband sådana som sitter omkring paket, det ska jag prova på när jag gör nästa skräpkorg.

Vimplarna blev färdiga kvällen före Karins födelsedag och det blev väldigt festligt och fint när de kom på plats. Bilden blev tyvärr inte den bästa, men det står GRATTIS och är ballongborderier i båda ändarna, broderat på båda sidor så oavsett vilken sida du står på går det att läsa.

Något jag är jätteglad över att jag investerat i är rullkniven och skärmattan, det är verkligen toppenverktyg.

 

Maskinbroderi
Postat 2010-04-27 21:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vimplar

Har inte fotograferat på ett tag, får ta tag i det i helgen så här finns inga bilder med i inlägget. Under veckan som gått så har jag faktiskt broderat bokstäver på tyg och klippt ut vimplar, det ska bli en "Grattisgirlang" om man kan kalla det för det? Nu återstår bara att sy ihop dem och trä ett lite tjockare rep eller garn så den går att hänga upp. Den ska vara klar till nästa lördag i alla fall.

Bokstäverna tog jag från de som följde med symaskinen Palace Script 30 mm höga, något som förvånade mig var att en del av dem kunde jag ha 100x100 bågen till men till exempel R, T och S krävde den 150x150 bågen och den ingår ju inte i standardsortimentet som följer med. Till R kunde jag lura den att ta den ännu större båden 240x150 men det gick inte till de andra bokstäverna, skumt va´? Nu hade jag inte tid att rusa ut och köpa den bågen så dessa bokstäver gjorde jag lite mindre 20mm det kanske kommer se helknasigt ut, men då får jag väl brodera nya till nästa födelsedag vi ska fira.

Jag har också provsytt ett mönster till ett par byxor, det gjorde jag i ett gammalt lakan och passformen var inte alls så dum.

Framför TV:n stickar jag på en tröja i entrådigt svenskullgarn på stickor 5 så det går ganska fort, har just börjat med ena ärmen.

Nu är det snart helg igen, hoppas ni får det fint i aprilvädret!

Postat 2010-04-16 13:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vilse bland broderimönstersidor - oj så kul!

Oj jag ska köpa lite broderier, ska bli överraskningspresent till dottern mer törs jag inte skriva. Men oj vilken tid det tar och inte blir det mycket handlat, det blir mer i stil med "den kanske jag ska ha" och "det där kan vara bra att ha". Ja och nu är de små liven hungriga och ingen är hemma och kan hjälpa mig med maten, jag får väl slita mig då och återuppta surfandet senare. Tiden går fort när man har roligt!

Postat 2010-04-09 18:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons