Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Vimplar

Har inte fotograferat på ett tag, får ta tag i det i helgen så här finns inga bilder med i inlägget. Under veckan som gått så har jag faktiskt broderat bokstäver på tyg och klippt ut vimplar, det ska bli en "Grattisgirlang" om man kan kalla det för det? Nu återstår bara att sy ihop dem och trä ett lite tjockare rep eller garn så den går att hänga upp. Den ska vara klar till nästa lördag i alla fall.

Bokstäverna tog jag från de som följde med symaskinen Palace Script 30 mm höga, något som förvånade mig var att en del av dem kunde jag ha 100x100 bågen till men till exempel R, T och S krävde den 150x150 bågen och den ingår ju inte i standardsortimentet som följer med. Till R kunde jag lura den att ta den ännu större båden 240x150 men det gick inte till de andra bokstäverna, skumt va´? Nu hade jag inte tid att rusa ut och köpa den bågen så dessa bokstäver gjorde jag lite mindre 20mm det kanske kommer se helknasigt ut, men då får jag väl brodera nya till nästa födelsedag vi ska fira.

Jag har också provsytt ett mönster till ett par byxor, det gjorde jag i ett gammalt lakan och passformen var inte alls så dum.

Framför TV:n stickar jag på en tröja i entrådigt svenskullgarn på stickor 5 så det går ganska fort, har just börjat med ena ärmen.

Nu är det snart helg igen, hoppas ni får det fint i aprilvädret!

Inlagt 2010-04-16 13:55 | Läst 3712 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-04-16 19:26   Bodil N
Vimplar har jag funderat på att sy, kul idé att göra födelsedagsvimplar. Jag tänkte ta jultyger och sy julvimplar men det får vänta till sent i höst. Nu är det ju vår som sagt:-) Trevlig helg! /Bodil
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons