Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Höst i luften

Nu känns det riktigt att hösten är här, i morse var det riktigt svalt i luften men vilken fin dag det varit här i Stockholm.

Jag har så många saker jag vill göra nu. I helgen var vi på landet och plockade lingon då passade vi också på att ta upp potatisen ur jorden, och nu funderar jag på att sy lagom stora potatispåsar av grön juteväv som jag hittade i somras och så skulle jag ju vilja ha en broderad potatis på förstås. 

Vi har flera vita likadana badlakan så de vill jag märka upp med några olika moitv så att man vet vilken handduk som är ens egen. Ett par jeans vill jag göra om till kjol, jag vill provsy en kasse efter ett mönster jag köpte på Syfestivalen. Ännu fler projekt finns i huvudet, ja drömma går ju.

Här kommer lite bilder på några saker jag gjort under sommaren:

Tunikan är av samma modell som den jag gjort tidigare.

Mattan vävde jag, trasorna färgade jag i rött och antracitgrått.

Sockorna stickade jag i aloeveragarn till min dotter, nu håller jag på med ett par till mig själv.

Lapptäcket - där har jag broderat på några lapper och satt smala slipsar i kanterna som barnet kan dra i och ha lite kul med hoppas jag.

Hjärtat tovade jag med hjälp av en ståltråd, tog den bruna ullen då jag hade så mycket av den och det blev ju som en liten pepparkaka. Till jul ska jag göra några röda.

Jag blev jättelycklig förra veckan när det visade sig att jag inte behövde lämna in min maskin på lagning, jag ringde till Louise symaskinshörna där jag köpt den och fick det lilla rådet att rucka på spolhjulet och kan man tänka sig att matartänderna ploppade upp. Inte utan maskin i flera veckor här inte!

I helgen var vi ju och plockade lingon så här fina var de:

Ja det var allt för stunden.

Postat 2009-09-15 23:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rösta i strandkitstävlingen

Jag pushar lite för att du ska rösta i strandkitstävlingen det gör du här.

Ja nu har man ju kommit igång riktigt efter semestern. Ett bekymmer jag har nu är att jag måste lämna in min "designer" på reparation, man ska ju sköta om den och efter en del sömnad i velour och trikå så tänkte jag göra ren den. Följde instruktionerna och tog bort spolhus och fällde ner mataren och gjorde rent alltihop, sedan går det inte att få upp mataren igen. Jag har bett någon med starkare nypor försöka men den sitter där den sitter. Brodera går ju men inte vanlig sömnad så det är ju inte så dumt att ha kvar den gamla maskinen.

Under semestern har jag faktiskt handarbetat en hel del som jag inte fotograferat ännu, skäms på mig. Ett babytäcke där jag broderat på en del rutor och nu är det bara kanten kvar att sy på det.

En trasmatta vävde jag, först färgade jag lakan för att få tillräckligt med rött och grått till den randning som var tänkt sedan vävde jag samtidigt som jag lyssnade på bok. Två grytlappar broderades där kanten är kvar att göra den ena sydde jag och den blev inte bra så jag ska sprätta för att få den snygg. Ett par stickade sockor till dottern i tunt aloevera garn, framför TV:n pyssel kallar jag det för. En tunika sydde jag ju också innan semestern så det blir nog till att ta fram kameran i helgen och dokumentera detta.

Vi tovade också några eftermiddagar, ett brunt hjärta och nu är tanken att det ska bli några röda innan jul, det ska väl hinnas med. För att få fin form använde vi ståltråd det är fantastiskt att det går att få ullen att fästa på den tycker jag.

Ikväll ska vi fiska kräftor, jag hoppas vi slipper regn. Ni har väl sett vilka fina kräftbroderier som finns här.

 

 

Postat 2009-09-04 11:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons