Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Advent närmar sig

Det är mysigt att få ta fram adventsljusstakar och pynta lite med ljus och ris, krans på dörren. Pepparkaksdeg satte jag häromdagen och den har "stått" till sig och blir lagom att baka med imorgon.

Blev så förtjust i alla klänningar jag såg i ett album idag här på sidan, och jag har själv hittat ett mönster i Allt om Handarbete som jag skulle vilja provsy i något skräptyg. Får väl se vad jag hinner, har ju också tänkt sy lite näsduksfodral till julklappar. Mycket man vill det känner ni väl till. :-)

Nu väntar middag och fredagsmys i soffan. 

Postat 2008-11-28 17:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Grodan har fått en kompis

Ja förra veckan så klippte vi till och sydde ihop en egen groda. Jag hade lite gamla sojabönor hemma som vi fyllde den utmärglade tygkroppen med, oj vad mätt och glad den blev! Nackdelen med bönorna var att grodan blev mer bucklig än om man fyller med riskorn, men vi blev nöjda med resultatet. En mun broderades och ett par vackra ögon så nu är det mycket kvackande i trappen där de sitter.

Jag ska försöka göra ett mönster som pdf, men det kräver lite test så att det blir rätt vid utskrift. Det var kul och enkelt att göra denna lilla groda. Rekommenderas!

Nu har jag äntligen fått iordning min syhörna efter många års velande, men nu står symaskinen på ett litet smidigt bord med hjul, så att jag kan rulla fram den när jag ska sy. Sedan har ett slagbord från IKEA köpts, slår man upp båda skivorna är det perfekt att rita mönster och klippa till på, med ena skivan uppfälld blir det ett smidigt bord att använda när man syr och nålar ihop mm. Jag är så glad. I helgen sydde jag mig ett datorfodral det gick så smidigt.

 

Postat 2008-11-14 21:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons