Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Mina första lacebroderier

Så blev det äntligen av - lacebroderierna jag så länge försökt få tid till. Nu blev det en snöstjärna och en snögubbe. Jag ska försöka få tag på en lite annorlunda snöstjärna, vill ha den lite rakare och vassare i konturerna. Men den här kommer att få hänga och göra nytta nu fram till jul.

Till första advent band vi en dörrkrans, det var några år sedan sist men nu hade jag en bra stomme att bygga på så det gick riktigt fort. Granris i botten och lingonris ovanpå, sedan har jag sparat lite dekorationer från blomgrupper och köpta kransar så det gick bra att smycka den också.

Häromkvällen hann jag brodera på några wettexdukar, fast jag vet inte vad jag tänkte med för det blev ingen med julmotiv - men det hinns kanske med, det är ju några veckor kvar.

Den lilla musen på bilden är en nåldyna, den är så söt och det gör mig nästan ont att sticka nålarna i den. :-)

Ett projekt som gick i stöpet var de julkulor jag skulle sy, hade lite bråttom och klippte utan sömsmån och då blev de på tok för små, en massa jobb till ingen nytta. Fast jag har kvar tygbitarna få se om jag kan komma på något jag kan göra av dem.

Jag har just nu kommit in från kvällspromenaden med hunden, det var en halkig promenad den snöblandade nederbörden som kommit under dagen fryser fläckvis på, så man får se upp. Det finns hopp om en vit jul.

Maskinbroderi/Lace
Postat 2011-12-07 22:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vimplar och skräpkorgar

Nu äntligen har jag tagit fram kameran och "plåtat" vimplarna jag gjort och skräpkorgarna. Den skräpkorgen jag har vid symaskinen är snart full av trådar och tomma trådrullar. Jag är jätteglad att jag har gjort dessa skräpkorgar, det var väldigt kul och mönstret och beskrivningen från Mias Quiltbod var bra och enkel att följa, jag avstod dock från att göra den förtyngda nåldynan och använder andra tunga saker som jag i alla fall behöver ha nära till hands. Den andra skräpkorgen har fiskmönster och den ska vi ha i flugbindarlådan, det blir mycket skräp när man binder flugor för fiske.


Insidan av korgarna.


Utsidan.

Som stadga upptill använde jag gardinspiral, sådan med vit plast kring som jag fick tips om i forumet, det dök även upp andra tips på buntband sådana som sitter omkring paket, det ska jag prova på när jag gör nästa skräpkorg.

Vimplarna blev färdiga kvällen före Karins födelsedag och det blev väldigt festligt och fint när de kom på plats. Bilden blev tyvärr inte den bästa, men det står GRATTIS och är ballongborderier i båda ändarna, broderat på båda sidor så oavsett vilken sida du står på går det att läsa.

Något jag är jätteglad över att jag investerat i är rullkniven och skärmattan, det är verkligen toppenverktyg.

 

Maskinbroderi
Postat 2010-04-27 21:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vilse bland broderimönstersidor - oj så kul!

Oj jag ska köpa lite broderier, ska bli överraskningspresent till dottern mer törs jag inte skriva. Men oj vilken tid det tar och inte blir det mycket handlat, det blir mer i stil med "den kanske jag ska ha" och "det där kan vara bra att ha". Ja och nu är de små liven hungriga och ingen är hemma och kan hjälpa mig med maten, jag får väl slita mig då och återuppta surfandet senare. Tiden går fort när man har roligt!

Postat 2010-04-09 18:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons