Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

En fåtölj som nästan är klar

Min dotter har gjort om sitt rum under hösten och ville ha en fåtölj att mysa i på sitt rum. Det har kikats på möbelaffärer både i verkligheten och på webben men inget har fallit i smaken. I somras då hon redan planerade att göra om rummet visade jag henne en fåtölj på landet som vi båda tyckte var fin, men lite osäker kände hon sig ändå. Jag erbjöd mig att klä om den åt henne (efter att jag kollat att fjädrarna i sittdynan var bra) om hon bestämde att hon ville ha den, och det gjorde hon en vacker dag. En helg i början av september åkte vi till landet och hämtade hem den.


Så här såg den ut.

Helgen efter när det fortfarande var rätt varmt ute klädde jag av den och dammsög bort skräp och annat. En enkrona från 1940, en 25-öring från 70-talet hittade jag en plastdetalj från någon leksak, en porslinsskärva och en säkerhetsnål. Det är faktiskt rätt spännande att klä av gamla möbler och dammigt. :-) Här är några bilder från avklädningen.

Runt hela fåtöljen sitter också en tunn pappskiva som man fäster vadd och tyg mot.


Baksidan


Sittdynan

Efter att ha lagt ut alla tygbitar så gick det rätt bra att mäta och räkna ut hur mycket tyg som behövdes och det gick ganska snabbt för henne att välja ut det tyg hon ville ha.

Men klä på fåtöljen det tog lite längre tid, men det gick till slut. Jag kunde sy ihop en del tygstycken på symaskinen, det gjorde jag med lite grövre tråd och förstärkt raksöm, men sedan gällde nubb, häftapparat och handsömnad. Det är knepiga arbetsställningar och lite pyssligt men när man är färdig då är självförtroendet och humöret på topp.

Nu är den förstås inte helt färdig, det som är kvar är den lilla volangen nertill, tyg finns men räcker inte hela vägen runt. Jag funderar på att sätta ett bredare band nertill, vi får se vad det blir. Några små justeringar fram på armstöden ska jag också fixa. Så här ser den ut just nu.

Postat 2013-11-15 12:22 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons