Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Denna veckas fixande

Vi har alldeles för många vita badlakan och det är lätt att blanda ihop dem i badrummet så de ska få olika broderier på sig så man känner igen det man tagit sig. Det blev bara ett denna gång men blir det ett i veckan så är det ok. :-) Den här fina delfinen fick pryda detta badlakan.

Jag stickade ju en mössa under julhelgen och tänkte att jag skulle ha en halsduk till, bara räta maskor fram och tillbaka ska väl gå fort, men icke. Som tur var så hade vi missat fortsättningen på Sherlockserien på TV, och nu när den ska starta på lördag med säsong tre så passade vi på att kolla av andra säsongen på SVT play. Stickorna har gått varma och igår kväll blev den klar! Så skönt nu ska jag inte ha fler handstickningar på gång på ett tag har jag tänkt mig för nu ska här maskinstickas. Här är mössa och halsduk ihop.

Men vad ska du då göra de stunder du sitter vid TV:n? Ja varför inte prova på nålbindning, jag köpte mig en nål för några år sedan och var på väg att gå en kurs men det kom hinder ivägen hela tiden. När jag häromveckan städade nattduksbordets låda dök den upp, hur och varför den låg där har jag ingen aning om. :-) Så jag sökte efter filmer på Youtube och hittade denna film, med hjälp av den har jag än så länge lärt mig att lägga upp maskor. Det är inte lätt och det blir inte jämnt än, men det kommer nog. Det ljusa garnet är lovikka, det går sönder väldigt lätt men det ljusblå mellerade kommer från Wåhlstedts och det går väldigt bra att hantera. Igår lyckades jag även att skarva det.

Innan jag gör helg så kommer här en bild på en gammal symaskin jag såg på en loppis i Berlin, kanske är det någon som känner igen märket på den. Ha en riktigt trevlig helg!

Postat 2014-01-31 14:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Veckans jobb i syhörnan

Först kan jag berätta att vi ändrat om lite i listningen av blogginläggen på förstasidan, inte för att det är något fel att blogga mycket det är bara kul, utan för att de som inte har tid och möjlighet att skriva ofta också ska ha chans att synas på förstasidan. Om man skriver flera inlägg om dagen så listas det senast gjorda inlägget överst men på bloggsidan listas inläggen i den ordning de är gjorda. Jag hoppas alla tycker det är ok.

Ja i min syhörna blev det inte riktigt det som jag tänkt mig den här veckan men det gör ju inget, sytt blev det - lite grand i alla fall.

Jag har sytt mig en nyckelhållare att ha om halsen. Det är ganska praktiskt när man cyklar till jobbet och går med hunden, man behöver inte vara orolig för att de ska dras upp ur fickan när man tar upp bajspåsar och godis, eller som när man cyklar om jag råkar glömma dra upp fickans dragkedja så kan de trilla ur. Så till tyglådorna och leta efter någon liten stuvbit. Hittade ett gulligt tyg för halsremmen och till delen närmast nycklarna tog jag en bit av en stickad slips. Nyckeldelen blev klar. Karbinhaken som jag köpt på Clas Ohlson har jag för att sätta på jobb- och cykelnycklar när jag behöver dem.

Och halsdelen ska pressas, kantsys och sys ihop, sedan blir den klar också. Med detta önskar jag alla en trevlig helg!

Nyckelringar Återbruk
Postat 2014-01-24 16:39 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite jag gjort och lite jag vill göra

Jag har nu börjat året med löfte om minst en kväll i syhörnan och det har faktistkt lyckats riktigt bra. Några broderade golfhanddukar åt golfande vänner och lite hällor på handdukar har det blivit.


Golfhanddukarna med bokstäverna i olika gröna nyanser.

Innan julhelgen brodrade jag lite lacesnöstjärnor och tomtar.


Har visst inte fotograferat dem efter blötläggning, så tokigt!

Dessutom kollade jag igenom mina tyglådor lite skräpbitar rensade jag bort men det mesta blev kvar och fylldes på med de saker som jag haft som UFO-projekt och som jag kände att de aldrig kommer att bli något av. De har döpts om till stuvbitar och kan nu få bli något annat. Som i sagan om "Mäster skräddare."

I en av lådorna dök en handbroderad jeansbit upp och den kände jag att den förtjänade ett bättre öde. Så den fick bli en liten påse med dragkedja för småsaker. Broderiet fick jag inspriation till när min dotter gick på slöjdklubben för ganska många år sedan, man skriver sitt namn i skrivstil och ritar sedan kontur ca 5 mm så att bokstäverna blir tjocka, viker pappret och klipper ut, viker ut pappret igen och ritar upp på tyget. Sedan är det bara att brodera efter linjerna, det blir väldigt roliga mönster av det. Slöjdklubben är en verksamhet som drivs av Svenska Hemslöjds föreningarnas Riksförbunds barnverksamhet. Så här blev den lilla påsen eller vad man ska kalla den.

Stickat klart en tröja har jag gjort - det har tagit lång tid. Nu har jag skaffat en stickmaskin på loppis en Knittax II autmatic men den ska jag skriva om i ett eget inlägg framöver. Tröjan skulle bli klar innan jag sätter något arbete i stickmaskinen. Men så måste jag ha något under julledigheten så då blev det en mössa och en halsduk, mössan är klar men halsduken får vara lite "framförtevenpyssel".


Jag är väl inte ensam om att ha en massa planer på vad jag ska göra? :-) Det här är lite vad jag vill göra:

Brödpåsar broderade
Underkläder ( BH trosor)
Jeans/byxor med broderade fickor och eventuellt på ett ben
Överkast i lappteknik
Sticka på min stickmaskin

Det ska man väl klara av?

Avslutar med en liten gullig symaskin jag såg i ett skyltfönster i Berlin. Trevlig helg!Postat 2014-01-17 16:32 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons