Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Fåtöljen äntligen färdig!

Ja då blev den äntligen klar, året kan knappt börja bättre än att få slutföra ett stort men roligt projekt. Tänk att jag sitter i den nu och skriver mitt blogginlägg, den är sååå skön. :-) Så här ser den ut när den står på sin plats. Jag ändrade om lite i utförandet vilket man ser om man jämför med hur den såg ut innan jag klädde om den, se bild längre ner.

Så här såg den ut när jag började.

När fåtöljen blev klar fick dammsugaren åka fram och storstäda både arbetsbord och golv, då hittade jag en låda med en massa tyglappar som jag skurit till någon gång i höstas till ett ipodfodral. Hade ingen riktig plan för hur jag skulle sy det men nu när arbetsbordet var fritt var det lätt att sätta igång att sy ihop lapparna. Av bara farten så fick jag fram vadd och tyg till insidan, symaskinen gick och gick och plötsligt så var fodralet klart. Kanske inte det vackraste men det fyller den funktion jag vill, att skydda "paddan" och att det slitter tajt om den.

Det är så härligt att få färdigt saker eller hur? Nu ska jag börja fundera på vad jag ska göra härnäst. Ska nog sätta något i brodermaskinen, sen är jag sugen på att sy lite kläder få se vad det blir.

Tapetseri
Postat 2016-01-25 21:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vimplar och skräpkorgar

Nu äntligen har jag tagit fram kameran och "plåtat" vimplarna jag gjort och skräpkorgarna. Den skräpkorgen jag har vid symaskinen är snart full av trådar och tomma trådrullar. Jag är jätteglad att jag har gjort dessa skräpkorgar, det var väldigt kul och mönstret och beskrivningen från Mias Quiltbod var bra och enkel att följa, jag avstod dock från att göra den förtyngda nåldynan och använder andra tunga saker som jag i alla fall behöver ha nära till hands. Den andra skräpkorgen har fiskmönster och den ska vi ha i flugbindarlådan, det blir mycket skräp när man binder flugor för fiske.


Insidan av korgarna.


Utsidan.

Som stadga upptill använde jag gardinspiral, sådan med vit plast kring som jag fick tips om i forumet, det dök även upp andra tips på buntband sådana som sitter omkring paket, det ska jag prova på när jag gör nästa skräpkorg.

Vimplarna blev färdiga kvällen före Karins födelsedag och det blev väldigt festligt och fint när de kom på plats. Bilden blev tyvärr inte den bästa, men det står GRATTIS och är ballongborderier i båda ändarna, broderat på båda sidor så oavsett vilken sida du står på går det att läsa.

Något jag är jätteglad över att jag investerat i är rullkniven och skärmattan, det är verkligen toppenverktyg.

 

Maskinbroderi
Postat 2010-04-27 21:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons