Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Spindelskräck? - Och en trevlig helg!

Visst är det kul att tova, och mycket enklare när man är ledig och på landet. Vi har ett gammalt äppelträd som inte är vid liv längre men stammen är gammal och fin. När vi var på Sätergläntan förra sommaren såg vi ett spindelnät de gjort och en tovad spindel i. Då bestämde vi att en sådan skulle vi också göra i vårt gamla äppelträd. Nu blev det äntligen av.

På Syfestivalen hade jag köpt på mig lite olika färgade ullsorter, vi funderade på hur benen skulle tillverkas och kom på att ståltråd som man stoppar in i kroppen blev bra, då kan man böja dem så de passar och fäster i nätet som är gjort av gamla tygtrasor. Karin, min dotter tyckte att benen skulle ha olika färg, och hon fixade ögonen med hjälp av filtnål. Jag fick tova huvud, kropp och ben. Men ögonen är det som gett spindeln karaktär eller hur?

Den har nu hängt i både regn och lite blåst och verkar ha ett underbart liv. Kanske man ändå ska ta in den över vintern för att vara lite rädd om den, det är några timmars arbete bakom.

Mer inspiration som jag fått i sommar var när vi var i Dalarna, där såg jag många som hade tygkransar om man nu kan kalla det så utanför sina grindar och på sina gårdar.

Jag tog i alla fall en sälggren som var färsk och mjuk, böjde den till en ring och satte ett tunt snöre om, sedan tog jag trasor som jag rivit för att ha till mattrasor och knöt runt, så av varje trasa blev två långa fransar. Jag lät dem bli olika långa för att jag tyckte det var var vackrast så. Även till upphängning använde jag tygtrasor, så här blev resultatet.

Ja det var några saker som blev klara under sommaren, vad som dock inte blev klart var uppsättningen av mattvarp i vävstolen. Alltså har man inte rutin på det så är det rätt knepigt och jag beundrar alla som kan konsten. Ja jag har gått kurs för tretton år sedan, och jag har boken av Laila Lundell men ändå känns det svårt.

Jag slänger ut en fråga och ser om det finns någon här på Sysidan som bor i närheten av Insjön i Dalarna och som skulle kunna tänka sig att komma och titta om jag är på rätt väg med min varp?

Sytt har jag inte gjort sen före sommaren och nu har vi fått ett stambyte i huset så det är lite extra rörigt, men nästa vecka ska jag ta upp en maskin och sy gardiner och något mer.

Den här helgen blir det äppelplockning och fiske, jag hoppas på god skörd av båda delarna, men framförallt en skön helg.

En skön helg önskar jag er alla!

tovat Återbruk återvunnet tyg
Postat 2011-09-09 16:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons