Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Solvat in det nya året

God fortsättning på handarbetsåret 2016!

Ja jag satt inte på nyårsaftonen och solvade men de första dagarna på året så fick jag tid att solva väven till min vävstol på landet. Dagarna är korta så efter lite skridskoåkning på finfina isar så passade det bra att krypa in i vävstolen och solva. Jag har gjort det lätt för mig och tagit en enfärgad blå varp och tuskaftsbindning över fyra skaft. Vad resultatet ska bli vet jag inte riktigt, men fick inspiration på Syfestivalen i oktober att prova att väva med tidningspapper och göra bordstabletter. Men kanske jag ändrar mig, vi får se. Det kändes i alla fall skönt att ha hunnit solva och skeda klart innan vi åkte hem för att jobba, och nu står det där och väntar när jag kommer upp nästa gång.

Arbetet med fåtöljen går också framåt och nu har jag stoppat sitsen och satt på ett damastliknande tyg på den innan det riktiga tyget kommer på plats. Det tog en hel söndageftermiddag att få till det så att det blev stabilt, slätt och snyggt och nu är det bara det roliga kvar, jag längtar faktiskt till den dag den är klar nu och kan inta sin plats i vardagsrummet.

Tre lager på sitsen, i botten är det krollsprint, ett höliknande material som är ganska formbart. Jag har behållt en del av den gamla krollsprinten mot botten och sedan fyllt ut med ny och format upp sitsen. Uppepå den ligger gråvadd som är gjord av återvunnen spillfiber och är stadig och bra att ha som fyllning. Sedan ligger ett tunt lager vanlig syntetvadd då gråvadden kan fälla mot tyget så isolerar jag det mot damasttyget som jag sedan spänner över innan det riktiga tyget sätts på.

Så här ser det ut när damasttyget sitter på plats. Nu återstår som sagt det roliga att sätta på det sista tyget på sitsen och sedan få provsitta den. Hoppas inte det ska dröja alltför länge.

Det finns fler anledningar att vilja få klart fåtöljen, det är ganska skräpigt att hålla på med den och tar mycket plats i syverkstan och nu vill jag sy mera, har en del påbörjade saker och fler jag vill göra. Före jul så lät jag broderimaskinen gå och göra julkort av wettextrasor, det gick bra då behövs ju inga mellanlägg eller så och medans den sydde pysslade jag med fåtöljen, men mer avancerat än så går inte nu när sitsen upptar all arbetsyta.

Jag ser fram emot ett nytt handarbetsår och ska försöka förverkliga min förhoppning att tillbringa mer tid i den kreativa världen i och omkring symaskiner och vävstolar, och så vill jag komma igång med min stickmaskin.

Inlagt 2016-01-11 17:24 | Läst 3871 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-01-26 10:39   Ulrika Lindh
Ja visst är det rogivande, man behöver både ha koll på vad man gör och bra ljus. Jag hann inte prova något den här gången det blir när vi öppnar upp stugan till våren.
 
2016-01-26 08:38   Aina Johansson
Solvning kan vara rogivande, men man får hålla koll på vad man gör, det är lätt till att någon tråd kommer fel.
Vilket jobb med fåtöljen, men det är som med allt annat, underarbetet är det viktigaste för ett bra resultat.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons