Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Avklädning fåtölj och BH-sömnad

Ja nu är fåtölj nummer två på gång och det ska bli så kul att färdigställa den. Det är faktiskt roligt att klä av möbler också men i denna hittade jag inget skoj. Tidigare har jag hittat både gamla mynt, frimärken, cigarettfimpar, nålar och godispapper mm. Något som också finns i gamla möbler är skräp och damm. Jag läste någonstans om någon som gick tapetserarkurs och de råddes att ha munskydd på när det klädde av möbler då det kunde finnas tuberkulosbaciller kvar i gamla möbler! Det har inte jag jag borstar av mig och nyser lite extra istället. Det gamla tyget är väldigt snyggt tycker jag på den här fåtöljen men har hittat ett nytt som jag tror också blir bra. Så här såg fåtöljen ut innan avklädningen:

Dynan är mest sliten, fjädrarna känns bra i dynan så den behöver mest lite utfyllnad och jag har beställt krollsprint som är ett stoppningsmaterial samt vadd för att lösa detta. Vadd behövs även till ryggen för att få lite mer stuns och stadga i det hela.

Kudden på ryggstödet är fäst med snoddar under den tygkädda pappskivan som sitter på ryggen.

Den klädda pappskivan på ryggen sitter fastspikad upptill med en pappremsa och rejäla nubbar.

Knapparna på ryggstödets mitt är fästade på detta sätt.

Och så här ser det ut på framsidan.

Ryggstödets tyg är sedan sytt i sidorna med smygsöm (förstora bilden så syns tråden) och fastspikat nedtill.

Här har jag lättat på tyget och kudden sitter fortfarande kvar.

Nu ser den ut så här innan jag börjat med grundjobbet, jag skall verkligen försöka komma ihåg att dokumentera hur jag går tillväga under omklädningen så ni som är intresserade kan ser hur det går till.

Sen har jag pysslat lite med BH-sömnad som är lite pilligare än jobbet ovan, och mycket fräschare. :-) Jag gick ju en Shelleykurs hos BWear för några år sedan och har sytt två basic BH:ar sedan dess på egen hand. Nu har jag sytt en Shelley som det heter och den blev helt ok. En liten miss med en resår som jag ändå lyckades ordna till. Den är alltså inte helt perfekt men sitter bra på ändå och så blir de så snygga. När jag tog bilden var den inte helt klar så den kommer inte helt till sin rätt. :-) Den ljusgröna i nederkant är kuporna helt i lace och den är inte färdig än, där har sprätten fått jobba en del så den måste jag vila ifrån.

Här har vi mitt lilla långtidsprojekt i naivistisk stil. Handbroderi är verkligen pyssligt. Det är vår bilsemester i Norge som ska broderas ner, ja ni får fantisera själva vad det föreställer, jag är sannerligen ingen konstnär!

På mina morgonpromenader med Elvis "vår kung" i huset får man se många vackra vyer, så här såg en av soluppgångarna ut häromveckan.

Trevlig helg! Håll händerna igång!

Inlagt 2015-02-06 15:22 | Läst 5703 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-02-09 13:48   Ulrika Lindh
Jag har gått tapetserarkurs i början av 90-talet, det var väldigt kul och lärorikt och det känns som om kunskaperna fastnat. :-)

Vad gäller BH:n så gick jag också en kurs hos BWear då fick vi modifiera mönstren efter våra egna mått, så det mönstret är anpassat efter min byst. Det blir väldigt bra passform på de jag har sytt nu.
 
2015-02-06 22:09   Pernilla Fe
Den fåtöljen ser ut som om den behöver lite omsorg! Skall bli spännande att se vad du gör med den. Har du gått tapetserarkurs eller är du självlärd? Jag minns att den förra stolen blev jättebra.

BH:n ser superproffsig ut! Är det svårt? Jag köpte ett BH-mönster för flera år sedan men har inte använt det. Tänker att man måste sy upp flera storlekar för att hitta rätt och kanske det inte ens är rätt form...
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons