Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Nu blir det midsommar snart

Det går fort när man har roligt. Vi har firat sonens student och dotterns avslutning i nian. Oj, de är stora nu det är lika bra att acceptera. Nu ska det bli skönt att fira midsommar på landet med dans kring hemgjord midsommarstång och om turen och solen är framme sitta ute och äta. :-)

I syhörnan har det inte varit sån aktivitet som det borde, den stökar igen med jämna mellanrum mycket beroende på att vi inte bor så stort så det är lätt att stuva in saker där när det städas.

Tidigt i vintras så testade jag i alla fall att göra en muggmatta, hittade lite jeansstuvar som jag först sydde ihop, sedan broderade jag en kaffekopp på ena sidan. När jag skulle quilta ihop tyget med vadden så passade jag på att testa två av maskinens quiltsömmar, det blev ganska snyggt men inte helt rakt. Eftersom det mest var ett prov så var jag inte överdrivet nogrann men när den blev klar så kände jag att den ändå borde användas, så nu har jag den på kontoret så slipper jag få te- och kafferingar på mitt skrivbord.

Ja ni ser det är inte rakt och jämnt men den fungerar alldeles utmärkt ändå. :-)

Jag har gjort några försök med min stickmaskin men det har gått trögt, det har trasslat mycket mer än det gjorde när provade den förra sommaren. Det krävs lite mer dagtid vid den tror jag när hjärnan är "klar", eller helt enkelt lite mer tid bara.

Syhörnan "slammar" igen med jämna mellanrum det blir lätt så då vi har så litet hus att när det ska plockas undan saker hamnar de gärna i syrummet. Nu glömde jag ta en bild när det var som värst, men jag har tagit en när det var lite kaosartat för några veckor sedan.

Fiskhåven ska lagas (och är numera lagad), vantarna på symaskinen ska lagas (och är numera lagade). Plastlådorna i stolen är till för att skapa mer ordning, men just då skapade de bara mer oreda. Oftast ser man faktiskt inte de gröna tillskärarmattorna så jag tycker nästan det ser städat ut här. :-)

Här är tyg och garnavdelningen, här finns inte så mycket att klaga på faktiskt.

Där står även stickmaskinen och på väggen till vänster hänger lite klätterutrustning och på golvet brukar jag sitta och ro på roddmaskin. Man får utnyttja utrymmena när man bor litet.

Förra året vid den här tiden hade vi precis renoverat vårt sovrum på landet. Vi har inga sänggavlar så istället sydde jag ett väggtäcke som jag quiltat. Till det köpte jag tre tyger i olika blå nyanser och det vita med blått tryck är ett påslakan från IKEA som var väldigt stelt i tyget. Jag gjorde en riktig skiss till denna quilt och det var väldigt roligt att göra den och vi är nöjda med slutresultatet. Så här såg skissen ut, dålig bildkvalitet tyvärr.

Och så här blev resultatet.

Nu ska jag snart gå och lägga mig i detta sovrum och sova i den ljusa sommarnatten.

Jag får ju inte delta i handbroderitävlingen men ska nog handbrodera några blommor på lakansväv som sedan kan bli en kudde att ha på sängen.

Nu önskar jag alla en riktigt skön midsommar!

Inlagt 2014-06-17 23:33 | Läst 5652 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-06-22 23:17   Ulrika Lindh
Ja det är så sant Pernilla, man ska glädjas åt det man har, men när blir vi människor nöjda egentligen? :-)
Kviltsömmarna jag provade är mellan 1,5 - 2 cm breda ungefär. De är ju lite kurviga, jag kan kontrollmäta dem vid tillfälle.
 
2014-06-19 21:16   Pernilla Fe
Litet hus, säger du. Men du har ett syrum! Gläds åt detta så kanske det blir lättare att städa! Jag har stulit mig en del av sovrummet. Där vill jag inte ha systök så det är bara att hålla ordning. Fast jag har en byrå som står i ett hörn bakom min tyghylla. Ovanpå den byrån är massor med systök som jag inte orkat städa undan. Jag tänker att ingen tittar där ändå men egentligen är jag bara lat.

Kul att ha en symaskin med kviltsömmar på! Har den många? Hur breda är de?
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons