Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Denna veckas fixande

Vi har alldeles för många vita badlakan och det är lätt att blanda ihop dem i badrummet så de ska få olika broderier på sig så man känner igen det man tagit sig. Det blev bara ett denna gång men blir det ett i veckan så är det ok. :-) Den här fina delfinen fick pryda detta badlakan.

Jag stickade ju en mössa under julhelgen och tänkte att jag skulle ha en halsduk till, bara räta maskor fram och tillbaka ska väl gå fort, men icke. Som tur var så hade vi missat fortsättningen på Sherlockserien på TV, och nu när den ska starta på lördag med säsong tre så passade vi på att kolla av andra säsongen på SVT play. Stickorna har gått varma och igår kväll blev den klar! Så skönt nu ska jag inte ha fler handstickningar på gång på ett tag har jag tänkt mig för nu ska här maskinstickas. Här är mössa och halsduk ihop.

Men vad ska du då göra de stunder du sitter vid TV:n? Ja varför inte prova på nålbindning, jag köpte mig en nål för några år sedan och var på väg att gå en kurs men det kom hinder ivägen hela tiden. När jag häromveckan städade nattduksbordets låda dök den upp, hur och varför den låg där har jag ingen aning om. :-) Så jag sökte efter filmer på Youtube och hittade denna film, med hjälp av den har jag än så länge lärt mig att lägga upp maskor. Det är inte lätt och det blir inte jämnt än, men det kommer nog. Det ljusa garnet är lovikka, det går sönder väldigt lätt men det ljusblå mellerade kommer från Wåhlstedts och det går väldigt bra att hantera. Igår lyckades jag även att skarva det.

Innan jag gör helg så kommer här en bild på en gammal symaskin jag såg på en loppis i Berlin, kanske är det någon som känner igen märket på den. Ha en riktigt trevlig helg!

Inlagt 2014-01-31 14:52 | Läst 6262 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-31 22:34   Gülderen Ay
Smart med att märka med en bild och inte namn. Det ska jag prova
 
2014-01-31 21:16   Bibbi Lundgren
Smart att märka handdukar.
Hur många gånger har man inte tänkt.
Hängde jag min handduk längst in eller?

Mössa och halsduk jättefina!

Trevlig helg till dig med.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons