Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Lite jag gjort och lite jag vill göra

Jag har nu börjat året med löfte om minst en kväll i syhörnan och det har faktistkt lyckats riktigt bra. Några broderade golfhanddukar åt golfande vänner och lite hällor på handdukar har det blivit.


Golfhanddukarna med bokstäverna i olika gröna nyanser.

Innan julhelgen brodrade jag lite lacesnöstjärnor och tomtar.


Har visst inte fotograferat dem efter blötläggning, så tokigt!

Dessutom kollade jag igenom mina tyglådor lite skräpbitar rensade jag bort men det mesta blev kvar och fylldes på med de saker som jag haft som UFO-projekt och som jag kände att de aldrig kommer att bli något av. De har döpts om till stuvbitar och kan nu få bli något annat. Som i sagan om "Mäster skräddare."

I en av lådorna dök en handbroderad jeansbit upp och den kände jag att den förtjänade ett bättre öde. Så den fick bli en liten påse med dragkedja för småsaker. Broderiet fick jag inspriation till när min dotter gick på slöjdklubben för ganska många år sedan, man skriver sitt namn i skrivstil och ritar sedan kontur ca 5 mm så att bokstäverna blir tjocka, viker pappret och klipper ut, viker ut pappret igen och ritar upp på tyget. Sedan är det bara att brodera efter linjerna, det blir väldigt roliga mönster av det. Slöjdklubben är en verksamhet som drivs av Svenska Hemslöjds föreningarnas Riksförbunds barnverksamhet. Så här blev den lilla påsen eller vad man ska kalla den.

Stickat klart en tröja har jag gjort - det har tagit lång tid. Nu har jag skaffat en stickmaskin på loppis en Knittax II autmatic men den ska jag skriva om i ett eget inlägg framöver. Tröjan skulle bli klar innan jag sätter något arbete i stickmaskinen. Men så måste jag ha något under julledigheten så då blev det en mössa och en halsduk, mössan är klar men halsduken får vara lite "framförtevenpyssel".


Jag är väl inte ensam om att ha en massa planer på vad jag ska göra? :-) Det här är lite vad jag vill göra:

Brödpåsar broderade
Underkläder ( BH trosor)
Jeans/byxor med broderade fickor och eventuellt på ett ben
Överkast i lappteknik
Sticka på min stickmaskin

Det ska man väl klara av?

Avslutar med en liten gullig symaskin jag såg i ett skyltfönster i Berlin. Trevlig helg!



Inlagt 2014-01-17 16:32 | Läst 5654 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-19 20:50   Bibbi Lundgren
1 kväll i veckan, gisses du är effektiv :)

Klart du fixar din önskelista.

/ Bibbi
 
2014-01-18 16:43   Pernilla Fe
Vad mycket du har gjort! Jag blir alltid lite extra imponerad över sånt jag omöjligen kan göra själv, som att sticka. Jätteduktigt av dig!

Agående listor vore det ju roligt med en sån funktion på Sysidan, "Mina projekt" eller så. Så kunde man lägga in framtida projekt och markera när de är påbörjade eller avslutade. (Eller när man tycker att de blivit ufon...) Bra som inspiration till andra och eget komihåg.
 
2014-01-18 08:45   Ulrika Lindh
Tack för era kommentarer! Pulver Troll - ett ufo är ett påbörjat projekt som av olika anledningar inte blivit klart. Och hörni är det inte så att listan på vad man vill göra fylls på och ändras hela tiden? :-)
 
2014-01-17 23:20   Avslutat Medlemskap
så produktiv du är roligt!
vad menas med ufo? eller jag vet ju vad ett vanligt ät men inte i syvärlden, jag har sett det som rubrik i bland men förstår inte,, vilken juvel till symaskin du hittade
 
2014-01-17 19:20   Carina Linde
Vilken fin mössa! Spännande lista, på min "stod" det trasmattevävning, men så upptäckte jag att jag istället börjat hämta in ull och planera en kofta... Huvudsaken att det är roligt, hellre för mycket man vill göra än inget alls.
 
2014-01-17 18:50   Annika Gustavsson
Här var det effiktivitet, du har ju hunnit jättemycket!Tror inte det finns nån kreativ person som inte har en ganska lång vilja göra lista :) Trevligt att du satsar på dig själv iår iom löftet du givit :)
 
2014-01-17 18:17   Aina Johansson
Så mycket Du har hunnit göra.
Själv sitter jag där jag sitter, höll jag på att säga! Lite lappning och lagning kan det bli, som inte tar så lång stund. Jag hoppas att brosket som brustit i ryggen läker ihop, så jag kommer igång igenn.
 
2014-01-17 18:17   Nina Rolf
Vilka fina saker du gjort! Nej, du är definitivt inte ensam om att vilja massor med saker. Det är bara det där hur man ska försöka lura till sig lite tid som är problemet 😉.
 
2014-01-17 17:32   Gülderen Ay
Klart att du klarar av det!
Nej du är inte ensam om att vilja göra en massa saker. Tex vill jag också sy underkläder. Har samlat på mig hela tre materialpaket till bh-ar men vågar inte prova.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons