Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 50 51 52 53 54 55 Nästa Sista 

Ur kaos kommer det ...

Mitt sybord står mitt i kaoset på ovanvåningen. Lådor och skåp med tyger och annat är barrikerad av andra möbler. En vägg ska rivas, trappans uppgång ska ändra vinkel så det blir mer plats i själva ... läs mer..

Pysselpest

Eftersom min syn inte är den bästa, och mina glasögon i sämsta tänkbara skick, tänkte jag igår kväll göra någonting åt saken. Fram med lim. Det skulle bara vara att dutta på och trycka en stund. Stod ... läs mer..

Dagens damm går i grönt

Igår började jag transformera mig till att bli mamma igen. Tvättstugan. Så ett varv med dammsugaren och moppen. Konstaterade att dammet går i grönt just nu. Syns ganska tydligt vad jag håller på att ... läs mer..

Ego-helg

Jag har ego-helg. Det betyder att min dotter är hos sin pappa. Äter godis i mängder, Findus fixar maten och jag kan gå sena promenader med hunden. Dessutom kan jag sy precis så mycket jag bara orkar. ... läs mer..

Tugga tyg & fiska tråd

Efter det misslyckade linneprojektet är det jersey som gäller. Japp, bara att sätta igång då. Tänkte jag. Tugg, tugg, tugg....Min maskin slukade gladeligen i sig första tygsnutten. Lirkade och ... läs mer..

24 meter lycka

Idag knackade det på dörren. Utanför stod en kille med ett stort paket. Till mig? Det var tygerna jag hade beställt från Allt om handarbete. Så nu har jag 24 nya, härliga meter framför mig. Har stått ... läs mer..

Dator

Äntligen har jag fått hem min hyrdator som har varit in på reparation tre gånger inte klokt. Jag har stickat och virkat hela sommaren för man kan ju inte ta med si symaskinen i husvagnen fast man ... läs mer..

Fyra fönster

Det har varit mycket raj-raj i mitt liv. Alldeles för mycket. Har fått betala dyrt. Men spilld mjölk ska man ju inte gråta över som alla vet, och numera är mitt liv underbart för det allra mesta. Har ... läs mer..

Ännu inget syrum klart

Suck, ve vad trist. Under tre veckor har hantverkarna arbetat på och i vårt hus, nu är de äntligen klara. Men, ovanvåningen ska fixas till ytterligare, vilket vi ska göra på egen hand. Det lär dröja ... läs mer..

Så har jag gjort mig en snabelkostym

Dagens syprojekt var en tröja i gammelrosa velour till min dotter. Sydde matchande byxor igår. Valde en raglanmodell som jag använt tidigare. Allt gick som smort. Sydde axelsömmarna fram och ... läs mer..

En lektion i matte

Fick en plötslig impuls imorse och tog bussen till Jysk. Där fick jag ännu en lektion i livets hårda skola. Nämligen att om man tänker åh, vad billigt! allt för många gånger, så blir det skitdyrt när ... läs mer..

Tusensömmars-tunika

Precis som jag börjat behärska syiskan ställs jag plötsligt inför ett nytt problem. Skickade efter multisnittmönster, som visade sig vara skrivna på norska alt. danska. Brukar inte ha några större ... läs mer..

Barnsligt logiskt

MVK, MB, MF, fålllsöm, quiltingsfot, keps, musselsöm, vingnål, tvillingnål...För bara några månader sedan var allt detta hieroglyfer för mig, och nu förstår jag mer än hyfsat bra vad det betyder på ... läs mer..

Shit pommes frites

Nu har jag gjort det igen. Spräckt min budget. För nästa månad också. Den här månaden rök den ju pga symaskinsköpet. Måste det vara så roligt att sy? Och så lätt att beställa tyger på nätet? Klick, ... läs mer..

Yiihaaa!

Idag har det varit en riktigt, riktigt bra dag. Symaskinen har anlänt, liksom de nya mönstren från mg-tyger. Det var mycket länge sedan jag var förälskad, men det kändes nog ungefär så här. Men tacka ... läs mer..

Hemma igen

En härlig vecka på södra Öland är slut, jag har målat tavlor, njutit av friden och sällskapet. Vi var denna vecka endast 6 deltagare, alla kvinnor. Förra gången, 2005, var vi 12 deltagare och det var ... läs mer..

Uhuuu

Just nu känner jag mig som en treåring, liggandes på golvet i affären, skrikandes för full hals, för att jag inte fick den där smarriga chokladkakan som låg alldeles intill kassorna och frestade. Men ... läs mer..

I väntans tider

Jag går i väntans tider. Ett nytt litet liv är i antågande. Det spritter i hela mig. Jag är väl förberedd. Står med armarna öppna för att omfamna den nya lilla älsklingen. Och min längtan är snart ... läs mer..

Nu bär det iväg till Alvaret

Marknaden gick bra under lördagen och söndagen, det var kul och jag har nog fått lite blodad tand. Min kompis och jag ska även stå på en lite mindre marknad i Svedala i månadsslutet nu i augusti. Men ... läs mer..

Första dagen på marknad

Nu är första marknadsdagen slut, det gick väl någorlunda, sålde för 370 kr i alla fall. Det kändes särskilt roligt att det var ett utav mina egna påhittade lite udda alster som jag sålde. Det var ... läs mer..

Nya böcker och snart är det marknad

Paketet med böckerna och mönstret från USA har kommit och jag slapp betala tull, direkt i brevlådan, kan det bli bättre? The Quilting Bible, är mycket bra, här finns allt man behöver veta och är ... läs mer..

Det gick ju bra ändå!

Med stöd från min man så lyckades vi ordna så att klänningen ändå blir lyckad. Jag klippte bort rätt mycket i ryggen (närmare 8 centimeter sammanlagt!) och sydde om. Sedan fick jag rynka lite extra ... läs mer..

Experiment på första stadiet

Jag hade en liten bit kvar av tyget Tropical Garden i svart/vita nyanser och började klippa och pussla. Ett collage i tyger, går det? Hur jag ska sätta ihop det får jag fundera ut, om det nu blir av ... läs mer..

Nu går det åt skogen...

Ja, nu går det åt skogen med klänningen... Kanske dumt av mig att sätta igång ett sånt här projekt när jag inte är så haj på att sy (som jag ibland fantiserar att jag är).  Om jag varit duktig på att ... läs mer..

Nya mönster på gång

Sömnaden har legat nere ett par dagar, annat har tagit min tid och energi. I söndags blev vår son påkörd bakifrån på sin motorcykel när han stod stilla vid ett stop-tecken. Han for upp i luften i ... läs mer..

Äntligen igång!

Så igår fick jag äntligen tid och ro att börja sy! Maken var snäll och gick och handlade med lillskruttet och jag fick stanna hemma och sy. Och inte nog med att jag fick den tiden, utan på kvällen ... läs mer..

Nu är det klippt!

Så, nu har jag klippt ut alla bitar (eller det är någon liten grej kvar, en så kallad placket, men den klipper jag ut senare). Det var verkligen nära att mitt fina blommiga tyg inte räckte. Jag hade ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 50 51 52 53 54 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons