Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Nya mönster på gång

Sömnaden har legat nere ett par dagar, annat har tagit min tid och energi. I söndags blev vår son påkörd bakifrån på sin motorcykel när han stod stilla vid ett stop-tecken. Han for upp i luften i luften och landade på asfalten. Som tur är blev han endast mörbultad, inga andra skador, motorcykeln blev däremot ganska så åtgången, eventuellt är det inte lönt att reparera den. Men det får gå som det går med den, huvudsaken är att min son klarade sig helskinnad. Vägen han stod vid, väg 108, är vanligtvis en hårt trafikerad 90-väg, det var tur att det inte var någon trafik vid tillfället när han låg mitt på vägen. Vi har alla varit chockade och smått handlingsförlamade. Min son blev chockad men det har redan lagt sig, han är på väg att köpa ny motorcykel och är som vanligt på jobbet. Det är skönt att det inte blev värre.

I trädgården har jag förklarat krig mot mördarsniglarna, jag köpte en ny Dahliaknöl i år, skötte om den i växthuset och planterade ut den i trädgården. Den var frodig och knopparna var på väg att spricka ut i vacker blomsterprakt. I morse tittade jag till den, och till min förskräckelse var det endast stabbar kvar, på stabbarna hängde 5 stycken mördarsniglar, de har skalat hela växten sedan igår. Nu är det krig, jag har gått ut med saltkaret och finkammat trädgården, samtliga påkomna mördarsniglar har fått sig en drös. Jag har inget emot diverse kryp och sniglar, den biologiska mångfalden måste finnas för varierande fauna och flora. Men dessa glupska sniglar rensar hela trädgården om de får härja fritt.

I växthuset kan jag snart skörda min första tomat, den är orange just nu och lite sol så får vi tomater i massor. Pepparmyntan är på väg upp, likaså blomsterkrassen. Rosmarinsådden ligger fortfarande i kylskåpet, nästa vecka är det dags för flyttning till växthuset.

Det blev inte mycket sömnadsprat idag, jag har dock beställt fyra mönster/mönsterböcker från USA hos www.clotilde.com, Four-Hour Quilted Gift Bags, Christmas Kitchen to Table Set, Al Fresco Table Runner Pattern och The Quilting Bible. Alla för 309 kr inkl frakten, det ska bli spännande att få paketet, återstår att se om jag får betala tull på denna kostnad och hur lång tid det tar innan jag har paketet, jag beställde dem den 30 juni.

Nu har jag printat ut juli månadsblock från www.lenzula.de och det blir kanske ett sytt block idag.

Inlagt 2007-07-03 08:28 | Läst 3618 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-07-07 11:06   Lisbeth Jönsson
Jag provade detta, ituklippta sniglar drog till sig andra mördarsniglar som åt av den döda snigeln. Ett sätt som jag hört håller dem borta från i alla fall krukodlade växter är att täcka jorden med snäckskal eller annat med skarpa kanter, de gillar inte att krypa på detta underlag.
 
2007-07-05 22:13   Amandha Rosén
Det bästa tipset jag fått om mördarsniglar är att man ska klippa dom mitt i tu och låta delarna ligga kvar uppe på jorden då kommer inga fler...testade det själv förra året då de envisades med att äta upp mina liljor och tror det eller ej men det funkade.
 
2007-07-03 13:01   Lisbeth Jönsson
Jag har beställt tyger från USA förut, ganska många gånger och då har ett och annat mönster slunkit med. Ibland har jag fått betala tull men oftast inte, ca 8 av 10 gånger har det blivit tullfritt. Jag kan ju hoppas på att det är en av dessa gångerna nu också.
 
2007-07-03 11:31   Ninna Wiberg
Vilken tur att det ändå gick bra med din son!
Har du beställt mönster från USA förut? Har du fått betala tull då? Jag beställde en affisch från USA en gång och då fick jag betala tull (så att slutsumman hamnade på dubbelt så mycket som det var från början), och sedan dess låter jag bli att beställa från USA.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons