Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ninna syr och pysslar

I denna blogg skriver jag om mina sömnads- och pysselprojekt.

Det gick ju bra ändå!

Med stöd från min man så lyckades vi ordna så att klänningen ändå blir lyckad. Jag klippte bort rätt mycket i ryggen (närmare 8 centimeter sammanlagt!) och sydde om. Sedan fick jag rynka lite extra för att klänningen skulle sitta bättre. Och det blev faktiskt bra! Och ännu bättre blev det när jag testade att ha ett band under bysten, klänningen satt bättre och fallet blev snyggare. Så jag är rätt nöjd faktiskt.

Här ser ni då hur det blev. :)

 Jag är lite nervös inför att göra knapphål... jag hoppas verkligen att jag inte förstör något då. Jag ska nog göra hålen med min symaskin, för att göra för hand verkar komplicerat. Eller egentligen tycker jag att det verkar komplicerat att göra med maskin också. Men jag ska göra testhål på överblivet tyg. Jag ska göra flera testhål. Får se om jag vågar sy på klänningen överhuvudtaget. Det går ju lika bra med säkerhetsnålar. ;)

Jag har börjat lite smått på min väns klänning också, och jag har minskat ner tygbitarna eftersom jag ju vet att det kommer att vara för stort på henne också. Vi har typ samma storlek på överkroppen så jag kan utgå rätt mycket från mig själv, vilket ju förenklar det hela.

Det var kul för igår så fick jag beröm av en av mina svägerskor då jag skickade den där bilden på klänningen. Hon tyckte att det var jättefint och att jag är värsta proffssömmerskan. Hehe! Alltid trevligt att höra sådant, även om jag vet att det inte är riktigt sant, så får man lite mer ork och lite mer glädje. Så nu kanske jag orkar sy min väns klänning också (vilket jag ett tag inte alls hade lust till).

På torsdag ska jag vara klar med allt. Det borde jag nog hinna, eller?

Inlagt 2007-07-09 08:56 | Läst 8556 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-08-28 21:45   Jo P
Den ser jättefin ut! Jag tycker att du har lyckats hur bra som helst!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons