Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Nya böcker och snart är det marknad

Paketet med böckerna och mönstret från USA har kommit och jag slapp betala tull, direkt i brevlådan, kan det bli bättre?

The Quilting Bible, är mycket bra, här finns allt man behöver veta och är inspirerande med många förslag till ihopsättningar av block, ramar etc. Utförliga beskrivningar med bra bilder och illustrationer , steg för steg. Jag har bläddrat och läst valda avsnitt, den är 315 sidors quiltläsning och den räcker länge.

Den mindre boken med mönster på Gift Bags var också bra, mest som inspiration men också en del sy-teknik som är bra att ta del av.

Mönstret på Fresco Table Runner var ett mönster där man enkelt kan sy en löpare till bordsdukningen, att ha på bordet eller som tablett, tvärs över bordet. Jag har tagit foto av böckerna men det fungerar inte att få in bilder i bloggen utan att först ha lagt det i albumet här på sysidan. Och jag tycker inte att jag vill lägga dem där.

Plommonen är snart klara och det är massvis med plommon i år, två grenar har knäckts av tyngden från klasar av plommon. Grenarna hänger ner så de nuddar marken. Vi har fått sätta en stege som stöd för andra grenar som är i farozonen att knäckas. Vad i alla världen ska jag ta mig till med dessa massor av plommon. Grannar, vänner, dotter och son med familj är inbjudna till självplock, men de kommer inte att gå åt i alla fall. Plommonsylt kan jag göra men jag får nog leta lite på nätet efter plommonrecept. Jag har fotograferat det tyngda trädet, men bilder går ju inte att få in i bloggen.

På fredag, i övermorgon, är det dags för min första marknad. Gislövs marknad 3-4-5 augusti. Det ska bli spännande och jag har sytt lite alster just för detta ändamål. Det ska bli kul, oavsett om jag säljer lite, mycket eller inget alls. Det var inte dyrare än att jag kan stå ut med förlusten, för alla tre dagarna kostar det 450 kr och jag delar 3-meters bord med min kompis som också syr lapptäcken etc. Jag har tur och har fått låna ett marknadsbord med pressening och allt. Och underhållning blir det med olika uppträden, dansband, utedans, räkafton och barnteater samt tivoli. så det blir nog kul oavsett försäljning.

Ha det bra

Lisbeth

 

 

 

 

 

Inlagt 2007-08-01 18:21 | Läst 3303 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-08-03 19:57   helena aarnivirta
Hii, jag läser bloggar som jag läser dagstidningar dvs. första sidan först och sen börgar jag bakifrån, gillar det du skrev om att inte tänka på vad ev, kunderna skulle gilla, det blir snart ett måste och alla ser likadana ut. nej och åter nej gör som du vill och låt fantasin och inpiration styra. kram helena
 
2007-08-03 19:43   helena aarnivirta
Det var mycket för hyra för en del av ett bord, hoppas du får sålt någe!! Jag tycker att det är konstigt att man måste betala så mycket, för att kunna visa sina alster och ev. sälja något. Vi ses på sy-sidan. lycka till och kram helena
 
2007-08-02 11:55   Amandha Rosén
Plommonvin är gott. Det borde du kunna hitta recept på nätet. Sen kan man ju ha plommon i matlagningen till söndagssteken ska det tydligen vara perfekt. Sen kan man ju torka dom, frysa in och använda i vinter till god plommonpaj just lommon gillar jag mest av alla frukter och jag vet det finns gott om recept ute på nätet för just plommon. Lycka till på marknaden /Bellatrix
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons