Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

Pysselpest

Eftersom min syn inte är den bästa, och mina glasögon i sämsta tänkbara skick, tänkte jag igår kväll göra någonting åt saken. Fram med lim. Det skulle bara vara att dutta på och trycka en stund. Stod det på förpackningen. Å, hej du! De gled isär genast när jag släppte taget. Gick till Konsum och inhandlade en annan sorts lim. Samma visa igen. Lim precis överallt, men glasögonen föll obönhörligen isär till sitt ursprungliga läge - dvs kluvna på mitten. Fram med gaffatejpen. Nix pix. Det har alltid varit samma visa så fort jag har närmat mig en tub med lim. Klet och kladd, smet och slabb. Och resultatet har nästan aldrig blivit det önskade. Det finns bilder på mig och min syster när vi pysslade som små. Syrran sitter koncentrerat och utför sin uppgift med exakt precision. Gissa vad jag gör på bilderna? Just det, försöker gnaga loss lim som fastnat på varenda finger. Blir så imponerad och inspirerad av människor som pysslar och åstadkommer de mest fantastiska saker. Men det är bara att gilla läget - jag tycker att pyssel är pest.

Ända sedan Alva var en pytteliten bäbis har jag mixat och matchat hennes kläder. Blötte hon ner ett par byxor var jag nästan tvungen att byta tröjan också, utifall de torra byxorna inte gick ihop färgmässigt. Så gör jag ju när jag syr också. Köper tyger som ska kunna användas tillsammans och förena sig i en skön harmoni. Jag är estet ut i fingerspetsarna. Åtminstone tror jag det själv. Därför höll jag på att sätta kaffet i halsen när min dotter tågade in i vardagsrummet idag. Hon hade på sig en benvit tröja med gröna och bruna fyrkanter i retrostil. Till detta ett par turkosa byxor med cerisa små blommor. Kände mig som Karl Bertil Jonssons pappa när han utbrast: -Har jag närt en kommunist vid min barm? Men istället tänkte jag: - Herregud, har jag närt en mönster- och färgblind vid min barm? Fick henne att byta outfit. Mamma pustade ut. Men efteråt känner jag mig bara fånig. Spelar roll! Vem bryr sig? Jo, mamma bryr sig. Erkänner mig skyldig till manisk matchning.

Sydde färdigt en kjol till mig själv idag. Mycket nöjd. Men jag må....kan köpa nya skor. Sandaletterna känns lite väl somriga, och Goretexkängorna en aning svettiga. Gummistövlarna är bra när det regnar, men inte särskilt hippa. Men de passar i färg till kjolen!

Inlagt 2007-09-11 15:57 | Läst 3470 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-09-11 18:50   Doris Hast
Du är för underbar att få i hop det
Doris
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons