Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

En lektion i matte

Fick en plötslig impuls imorse och tog bussen till Jysk. Där fick jag ännu en lektion i "livets hårda skola". Nämligen att om man tänker "åh, vad billigt!" allt för många gånger, så blir det skitdyrt när man står i kassan och ska betala. Fick skamset be expediten att få lägga tillbaka några av min fynd.

Fler och fler kapitel i min tänkta "bestseller" dyker upp titt som tätt. Här är några exempel: tillred inte sniglar på egen hand, släng inte din landsköldpadda i pappersinsamlingen och sätt inte på vattnet förän du har fått ut slangen i trädgården. Jag har en uppsjö av goda råd till alla som inte vill göra samma misstag som jag själv.

Hittade väldigt fint tyg på Jysk. Det som jag inte var tvungen att lägga tillbaka väntar nu på att tas om hand. Sydde klart min första tröja med applikation alldeles nyss. Vad ska jag säga? Alla är vi barn i början kanske? Känner mig inte nöjd med den över huvud taget. Hatar verkligen sånt. Då måste jag snabbt, snabbt sy någonting "enastående" för att få ro i sinnet igen.

Har tänkt på det här med titlar också. Nu för tiden är det ju fullt möjligt att sätta en etikett på sig själv i t ex telefonkatalogen. Och vi som inte kan kallas oss jur, leg läk, adj, dipl det och det, kan själva hitta på något beskrivande och passande. Funderar starkt på tillägget tygtok, saxhäxa eller rynktrådsmästarinna. Men det finaste jag någonsin kan vara är "Alvas mamma". Det slår allt. 

Inlagt 2007-08-28 13:51 | Läst 3047 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons