Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

Dagens damm går i grönt

Igår började jag transformera mig till att bli "mamma" igen. Tvättstugan. Så ett varv med dammsugaren och moppen. Konstaterade att dammet går i grönt just nu. Syns ganska tydligt vad jag håller på att sy för tillfället. Funderade på om man skulle kunna konstruera någon slags ställning att montera runt midjan, där man kunde fästa en torrmopp. Så att man hela tiden skulle fånga upp allt tygludd, hundhår och annat smått&gott som virvlar runt i lägenheten. Damm förresten. En klok vän sa en gång: -Det är inte damm, Jeanette. Det är bara änglarna som har ställt ifrån sig sina tofflor. Härlig tanke. Men till slut blir det lite väl många tofflor i hörnen.

Idag har jag spolat en hel del undertråd. Tycker att det är ganska trist. Och varför tar den alltid slut mitt i en söm? Varför kan den aldrig ta slut precis i slutet? Brukar sysselsätta mig med att byta nål, om det nu är aktuellt, under tiden som maskinen spolar tråd. Funderar på om man skulle ta och fästa en bit sandpapper ovanpå trådrullarna. Så att man kunde fila naglarna medan man väntar?

Imorse blev det en chockstart - eller rättare sagt en ovanligt vanlig dag som mamma - min dotter hade kissat i sängen. I min säng. Typiskt. Jag som tvättade rubb och stubb igår för att hunden kräktes i min säng häromdagen. Sedan visade det sig att Alva var lite för vissen för att skickas iväg till sexårs idag. Jag skulle absolut inte protestera om jag blev erbjuden att sova middag idag. Det är precis jämngrått ute och jag fick inte riktigt den skönhetssömn jag behöver i natt. Men eftersom chansen är tämligen liten att någon vänlig själ knackar på dörren och erbjuder sig att vara lektant så att jag kan gå och vila mig lite, så får jag väl göra som jag brukar. Ta en kopp kaffe till. Efter rökstunden ute i regnet efter det så blir jag alldeles som ny igen.... 

Inlagt 2007-09-10 13:31 | Läst 3356 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons