Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Ur kaos kommer det ...

Mitt sybord står mitt i kaoset på ovanvåningen. Lådor och skåp med tyger och annat är barrikerad av andra möbler. En vägg ska rivas, trappans uppgång ska ändra vinkel så det blir mer plats i själva uppgången. Vilket är befogat, det finns ca 60 cm:s bredd där uppgången nu är och att flytta en skorstensstock är lite besvärligare än att riva en vägg och flytta översta trappsektionen.

För att försöka se det på den positiva sidan så blir hela ovanvåningen förändrad och jag har börjat så smått fundera och skissa på nya placeringar av sybord, vävstol, målarplats etc. De två rummen blir till ett, fast en bit vägg ska nog vara kvar. Ena delen är tänkt som gästrum/tillfälligt barnrum när barnbarnen kommer på besök. Så det blir en plats som kommer att andas lek och kreativitet.

Vi har kvar lite "utejobb" på huset också, tillbyggnadens fasad ska slammas, putsat och målas, så det har blivit prioriterat så länge det är väder till att göra utejobb. "Mitt" rum får vänta tills det är klart.

Det har blivit lite enklare sömnadsarbeten, jag har skurit och klippt på köksbordet och suttit inklämd vid symaskinen där uppe och sytt sömmarna. Upp och ner för trappan har lämnat spår, trådar visar vägen till symaskinen så det är ingen risk att jag inte hittar den i röran. 9 kuddar har jag sytt ihop av tyg jag köpte på symässan i Malmö, kompletterat med linnetyg till baksidan inköpt på Stof och Stil. Knäppning bak med tryckknappar. Bild kommer i mitt album.

 Nu ska jag och maken ta en vecka i solen, vi åker måndag den 17:de till Skiathos, Grekland tillsammans med några vänner. Upp i ottan blir det, tåget från Svågertorp till Kastrup går kl 05.11, då vi blir hämtade av taxi måndag morgon 04.30. Tidigaste laget, å andra sidan är vi på plats vid ca middagstid, lagom till en Grekisk sallad med Mytos och hela eftermiddagen i solstolen.

 Ha det bra

Lisbeth

 

 

Inlagt 2007-09-14 09:58 | Läst 6346 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons