Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

För jag är kung, kung, kung i tygaffären

Igår fick jag äntligen mina hett efterlängtade pengar. Så precis som alla andra pensionärer tog jag första bästa buss in till ICA Maxi för att inhandla det som fattades i skåpen. Det vill säga ALLT. Dessutom behövde min lilla dotter nya uteskor, nya skor till gympan och en hel massa underkläder. Som grädden på moset ska jag ju nu försöka komma på rätt köl efter symaskinsköp och annat smått och gott. Konstaterar väldigt snabbt att min rikedom blir extremt kortvarig även denna månad. Men jag måste ändå berömma mig själv en smula. Det är så lätt att skena iväg, när man varit utan pengar en tid. Magnus Uggla beskrev det så bra. Om hur det känns att vara kung i baren, precis när man fått lön. För att sedan leva utfattig i 29 dagar. Jag var en gång i tiden självutnämnd partyprinsessa. Den perioden är tack och lov förbi. Men när pengarna rullar in, är det lätt hänt att jag känner sig som kung i tygaffären istället. Dock icke denna månad. Har inte ens köpt en meter tråd, inte en tryckknapp, och katalogen från Stoff&Stil ligger orörd. Inte en bokstav är ifylld på beställningstalongen.  Men pengarna kom som sagt var igår, och det innebär att det finns 29 dagar kvar att göra galna saker på.

Klippte ut mönsterdelar till ett par byxor för några dagar sedan. Trodde att jag tagit mig vatten över huvudet, eller snarare ett helt hav. När jag läste igenom sömnadsbeskrivningen de 30 första gångerna fattade jag absolut noll, nada, zero. Mitt gamla jag hade struntat i beskrivningen, provsytt tills det tog stopp och sedan "knögglat" ihop tyget till en liten, liten boll och kastat ut det genom första, bästa fönster. Nu har jag istället låtit symaskinen vila sig. Tagit med mig sömnadsbeskrivningen på toaletten, läst den i sängen tills jag somnat, funderat, vänt och vridit på mönsterdelarna. Och plötsligt sa det bara PLING! Vilken känsla. Från den ena stunden till den andra begrep jag plötsligt hur man skulle sy dit höftbesparingsfickorna. Ahhhh!!! Men ett par fickor gör inga byxor. Har t ex aldrig sytt i en gylf i ett par byxor förut. Knapphål är också en ny erfarenhet för mig. Provade på den förra maskinen. Nja.....Därför var jag extremt noga med att välja en maskin med enstegs-knapphål. Går det åt fanders med knapphålen kan jag ju alltid skylla på maskinen....

Inlagt 2007-09-19 14:18 | Läst 7234 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-09-22 16:09   Marianne Peterstrand
Vad duktig du är! Jag har också upplevt att om man bara tar det lugnt så brukar man så småningom fatta. En av mina söner brukar säga att det är tao. Problemet är ju bara att man har så förtvivlat bråttom hela tiden. Men när man lyckas klura ut något så växer man. Eller hur?
 
2007-09-20 16:30   Annika Holm
Ja visst är det lätt att förköpa sig. Gjorde det förra månaden. Har levt på skåprester hela månaden. Tack och lov kommer lönen den 25:e.
Ankan på Sysidan
 
2007-09-19 21:13   helena aarnivirta
Gillar allt du skriver!! kram från helen på sy-sidan
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons