Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Hemma igen

En härlig vecka på södra Öland är slut, jag har målat tavlor, njutit av friden och sällskapet. Vi var denna vecka endast 6 deltagare, alla kvinnor. Förra gången, 2005, var vi 12 deltagare och det var kanske lite mycket.

Denna vecka och även nästa är det helt omöjligt att sy något. Takläggare är igång med att byta tak, takbjälkar och stuprännor samt har även tagit ner och murat upp 2 nya skorstenar. Den ena skorstenen skulle endast fogas, det visade sig att den var i sämre skick än vi trodde (används ej men är tänkt användas så småningom) så även den fick muras upp med nya tegel och även själva skorstensstocken inomhus ska göras vid. Vi har fått välta ner en vägg på ovanvåningen, alltså i mitt syrum. Stocken ska putsas om så symaskinen, alla tyger och tillbehör ligger under plastöverdrag. Möbler har fått flyttas för att bereda plats, det är en hemsk röra och mitt sybord är barrikerat. Redan nu är det putsdamm i hela huset. Hu vad jag får städa och vad trist att inte kunna sätta sig vid symaskinen.

För att förströ mig med lite roligare saker har jag stickat pulsvärmare, 10 par har jag klara. De ska jag ta med mig till marknaden i Svedala till helgen.

Sen är ju även äpplena och päronen klara för skörd, så det blir lite arbete i köket också. Hittade ett recept på päronmarmelad, låter spännande och jag ska prova detta.

Ha det bra

Lisbeth

Inlagt 2007-08-21 14:55 | Läst 3149 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-09-07 15:57   lisbeth w
Tack för svaret! har också siktat in mig på julmarknad nästa, lycka till i fortsättningen.
 
2007-09-06 10:35   Lisbeth Jönsson
Det var tunnt med besökande och en del tomma marknadsplatser. Vädret var inte heller det bästa. Det blåste rejält så presenningar fladdrade och parasoller flög i väg. Vi sålde lite på lördagen, på söndagen packade vi ihop tidigt då blåsten ökade och det började regna, dessutom var marknadsgångarna i stort sett tomma.
Ingen bra marknadshelg, men det är så det är, ibland går det jättebra, ibland OK och någon gång inte alls. Nu blir det julmarknader nästa gång och det brukar gå bättre.
 
2007-09-05 10:18   lisbeth w
Måste bara fråga: Hur gick det i svedala?
var det något? skulle med ha sålt där.
mvh. lisbeth.w.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons