Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Byxor, inte riktigt som tänkt....

Köpte tyg på Stoff och Stil då de skickade ut sin rea broschyr. Beställde då ett armegrönt tyg som jag trodde inte riktigt var den kvalitet som det var. Trodde på ett tunnare tyg och tänkt sytt ett par "schladderhosen". Ett par byxor med vidd både uppe och nertill. När väl tyg kom så var det ett rejält stabilt tyg. Kom att tänka på att jag sagt jag skulle investera i ett par riktiga fritidsbyxor, typ Fjällräven. Ja, varför inte ta det som jag nu fått levererat och försöka fixa till något liknande. Sagt och gjort. Sydde byxorna med fickor vid sidorna. Bälgfickor med ficklock. Eftersom ficklocken ska vara lätta att öppna fick jag beställa tryckknappar av Bibbi. Köpte hela lådan med prymtång och tillbehör. Lite knepigt var det dock då jag skulle sätta i den första. Allt som allt gick 2 tryckknappar till spillo. Fick inte själva överdelen till att sitta fast så det var bara att prova på nytt. Hoppas tryckknapparna håller nu!

Har nu börjat på nästa projekt som är ett lapptäcke. Började lite smått mellan reklam pauserna i CSI och tedrickande. Ja, om sanningen ska fram så klippte jag till remsorna innan CSi hade börjat på kanal 5. Sedan satt jag under programmet med mina remsor och försökte se hur jag skulle kombinera ihop lapparna. Började sedan sy efter tv tittandet. Några rutor fick jag ihop. Ser framemot ikväll då jag förhoppningsvis kan fortsätta. Nu är det dax att gå till jobbet. 7.40!!

 

elefanttyg Kläder Kläder till mig själv Lappteknik Lapptäcksteknik stoff & stil stoff och stil Sytillbehör sytt Sömnad
Postat 2011-08-30 07:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ny klänning igen

Nu har jag sytt ytterligare en klänning. Detta är den fjärde klänningen jag syr denna sommar. En till dottern och tre till mig har det blivit. 

Sista klänningen jag sytt är av tyget som jag tryckte upp i Mullsjö i somras då jag var där på kurs. Mönster till klänningen har jag ritat själv. Tagit fram mina grundmönster jag har på kjol och liv och satt ihop så det blev en klänning. Enkel modell. 

Hoppas det blir lite soliga dagar framöver så jag hinner använda klänningen i sommar. Ser inte så lysande ut just nu för sol och värme. Blåsigt ute idag. Fördelen med att inte solen lyser är att jag hinner sy lite mer. Gör inte så mycket att gå ner i källaren och sy. Fast idag är det lite segt. Skulle gått ner och klippt till mönster och tyget till byxorna som jag tänker sy. Eftersom det är det tråkiga momentet i skapandet av kläder så drar jag mig alltid för detta att rita mönster och klippa. Tror jag tar en runda med vovven och får lite frisk luft först. Sedan är det nog lättare att ta fram papper, mönster och sax. 

Klänning framKlänning bak

Kläder till mig själv klänning Mönster Sommar Sommarklänning Sömnad textiltryck
Postat 2011-08-14 16:14 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Härliga sommar kväll!

Sitter i uterummet och njuter av sommarkvällen. Precis kommit in efter en liten promenad med vovven. Nere vid sjön sken solen och gav en underbar värme. Skulle helst velat sätta mig vid kanten och bara njuta. Men... hemma väntar en del måsten, ja, nu är semestern slut så då måste en del göras igen. Tvätt högen som inte blivit stryken behöver jag ta itu med. Städningen - den får vänta. Tänkte även om jag hinner sy lite på min klänning, den som jag själv har tryckt tyg till. Har även lovat dottern att titta på film med henne. En riktig romantisk sak. Passa på när inte pappa är hemma ikväll :) Inget som faller honom i smaken.

Igår var vi och firade syster på hennes födelsedag. Min present till henne blev två kuddar som jag sytt. Tyget har jag tryckt och målat när jag var på kurs i sommras. Motivet är ritat av vår mor. Då syster har ovanför sin soffa fina tavlor som mor målat så passar kuddarna bra att sätta där. Hoppas nu att hennes katter är snälla mot dem:)

Nu är det bäst jag smyger ner i källaren och stryker lite... känns som kvällen blev kort. Eller kanske ska bara strunta i strykhögen och njuta av kvällen här ute... känns mer lockande:)

göra tyg Kuddar kudde sytt textiltryck tyg
Postat 2011-08-04 20:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons