Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Klippa till!

Dax att gå ner i källaren och klippa till tyget som jag ska sy klänning till mor. Ska bli en fin sommarklänning. Tyget är ljuvligt. Mörkblå botten med blommor i lilla, rosa och ljusblå var det nog.

Jag har precis tagit en promenad med Flexi så jag vill pusta ut lite innan klippningen ;) 

Dottern står i köket och ska baka. Hoppas det blir något gott. Te och scones tror jag det blir till kvällsfikat. 

Nej, nu väntar tyget i källaren. Så goodbye!

Postat 2010-04-28 19:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klassfest!

 

Jaha, så var det dax för klassfest ikväll. Hälften av klassen kommer, inte illa efter 30 år! Tänk att vi är så gamla! Hoppas det blir en trevlig kväll. Jag har varit lite skeptisk över konceptet Barabamba har att många olika klasser träffas och olika årgångar. Men går man inte dit så vet man inget. Ska snart ner till byn och se om jag hittar något att ta mig ikväll. Ballonglördag här idag så gäller att passa på när man kan få lite rabatt.

Klänningen till Malin börjar komma mot slutet. Nu är det underkjol och upplägg kvar. Så en sista provning av upplägg med skor på är det Malin behöver stå ut med innan leverans av klänning blir av. På tal om upplägg, hur gör man det bäst och snyggast på en lång balklänning? De senaste gångerna har jag köpt påpressbart uppläggningband för det ska bli så osynligt som möjligt. Upplägg med maskin blir inte så snygg eller? Upplägg för hand är jobbigt då det är en vidd kjol så inget jag jublar åt precis.

 

Nedan ser ni klänning innan blixtlås har sytts fast.

Postat 2010-04-24 09:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Konstutställning och mycket mer.

Så var det måndag morgon igen. 

Helgen har varit bra. Jag hann prova på Malin och lite justeringar i livet så blir det nog bra. Nu är det till att fortsätta att sy igen. 

Ett besök till Helsingborg gjorde mor och jag på lördagen. Åkte med tåget från Ängelholm och lyckades lösa dubbel biljett duo! Så är det när man inte åker tåg ofta och måste trycka på automaternas alla funktioner. Men det löste sig så vi fick tillbaks det som var betalt för mycket. Väl i Helsingborg blev det ett besök i tygaffären. Mor köpte ett snyggt tyg till en riktigt fin sommarklänning så nu har jag lite roligt arbete att ta itu med. Fast Malins klänning först förståss. :)

Vi var även på Dunkers och gick på konstutställning. Först blev vi inlotsade i ett mörkt rum, där det skramlade och väsnades. Lite kusligt! Vi hittade sedan utställningarna längst upp vi skulle titta på. Lindberg de Geer var intressant att se, tur att vi lyssnade i den lilla manicken när vi gick där så vi förstod mer av utställningen. Sedan åt vi en lunch i restaurangen och tittade utöver vattnet. Gott och mysigt! Därefter tog vi trapporna upp igen och tittade in på Gunnar Smolianskys bilder. Eftersom det var mycket bilder från 50-60 talet så var det roligt för mor att se dessa.

Väl tillbaks med tåget i Ängelholm igen hade far fixat kaffe till oss. Sedan gjorde han en middag till oss. Gott. Vad duktig du är far. :)

Söndagen åkte jag hem igen till familjen. Flexi blev som vanligt glad för att matte kom hem:)

Tack för en härlig helg! 

Postat 2010-04-19 07:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semesterdag!!!

Härligt, härligt! En dags semester. Började dagen i simhallen med att simma sisådär 1000 m och sedan lite bubbelpool och ångbastu därefter. Ljuvligt. Hem och tog en kopp kaffe och sedan iväg på en runda i skogen med hunden. Solen lyser och vinden är fortfarande lite kall. Njuter i fulla drag gör jag.

Snart ska jag sätta mig i bilen och åka ner till Ängelholm för att tillbringa någon dag med mor och far. Ska ta med mig livet på balklänningen så får vi se om klänningens ägarinna är hemma så vi kan prova.

Nedan en bild på applikation som finns på min jeansjacka numera. Tack mor för att du ritade en sådan fin bild som jag kunde sy!

Applikation ritad av May och sydd av mig:)

Postat 2010-04-16 11:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gardinen

Var på Ikea i helgen och köpte en del tyg. Tänkt sätta upp en gardinlängd i ena fönstret. Numera är det inte mycket gardiner i vårt hem. Men lite insynsskydd vill jag nog ändå ha.

Ikväll blev längden sydd så nu ska bara gardinstången skruvas upp. Det kan Mats säkert fixa till mig nu när jag sytt.

Min påbörjade balklänning har jag börjat sytt på. Nu måste jag bara få prova innan jag kan gå vidare med sömnaden. Viktigt att den sitter rätt ju. Jag hoppas Malin är hemma i helgen då jag ska åka ner till Ängelholm och hälsa på mor och far. 

Är sugen på att sy en parkas till mig. Kollat in lite tyger i StoffochStil. Hittat poplin där som säkert kan passa. Det som jag däremot inte hittat på nätet ännu är blixtlås delbart, tvåvägs. Undrar var jag hittar det? Ska helst finnas i naturfärgat då jag kan tänka mig sy jackan i den färgen. Eller kanske rött? Eller varför inte blått? Min favorit färg! Fast då säger säkert Emmy. "men mamma då, inte blått nu igen".

 

Postat 2010-04-14 22:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Balklänning påbörjad

Jaha, så har jag legat på golvet för att klippa till tyget för en balklänning. Inte för jag saknar bord precis men eftersom borden inte är 150 cm breda fick golvet bli min räddning.

Tänker på när jag säkert så där 14-15 år sedan skulle sy balklänning oxå låg på golvet för att klippa! Kommer ihåg att jag då fick hålla utkik över dottern så inte hon kom krypade och ville vara med och klippa:) Nu är det bara vovven som kanske skulle vilja vara med på ett hörn. Fast denna gång gick det bra, hon låg säkert uppe i lillmattes rum och sov gott i sängen. 

Nästa steg till balklänning är att börja sy och det är det som är det roliga förstås!

Broderi
Postat 2010-04-11 12:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons