Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Fredagsmys!

Äntligen fredag! Skönt att få lite ledighet och kanske få lite kreativt arbete gjort. Mitt projekt just nu är att sy en klänning av lin/bomullstyg som jag tryckt lila pensér på. Hittade på Gudrun Sjödens hemsida en klänning som fick bli min klänningsmodell. Efter lite knep och knåp att få till ett mönster med raglan arm provsydde jag ett liv. Lite justeringar till på mönstret så är det färdigt för att klippas ut i tyget. Måste först fixera färgen på tyget! Tar ett litet tag att stå där med strykjärnet. Får lyda min arbetskollegas råd, sätta på en bra film på TV'n och stryka. Mamma Mia är en bra film att stryka till :) Gäller bara att maken inte sitter i TV soffan då, för inte hans typ av film precis. 

Till min klänning beställde jag lila kantband som jag tänkt göra passpoal i halskanten men den lila färgen på bandet var inte rätt lila. De tryckta lila pensérerna är mer åt blå hållet och bandet åt röda hållet. Nu har jag sänt tygbit till Bibbi som lovat mig hjälpa och se om hon kan hitta något som matchar bättre. Eftersom att hitta rätt lila färg blir svårt är min tanke att hitta en grå som mer matchar bastyget. Är ofärgat lin/bomull och vad jag kan se kan man ana lite grå toner i det så grått är det som jag tänkt mig nu. Och eftersom det finns många grå toner så bättre att få lite hjälp, och Bibbi är en pärla som vill hjälpa mig. Ser framemot kantbandet. Tygbit skickad med posten idag! 

Annars i veckan har jag hunnit göra lite presenter jag ska ha med mig imorgon då jag ska på 1-årskalas. Till föräldrarna grytvantar och till den lille en tröja. 

Mmmmm... nu börjar det luktar gott i köket! Min kära make lagar plankstek ala Per Moberg så det blir riktigt fredagsmys ikväll!!

Ha en bra helg alla syvänner!

Tröja med en liten fantasi figur med handbroderade ögon och mun.

Grytvantar!

applikation barnkläder broderi Mönster Sömnad tröja
Postat 2012-09-21 18:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Julen över och det nya året börjat.

God fortsättning på det nya året!

Så har vi firat jul och även nyår. Både jul och nyårsfirande gick bra. Både julaftons och nyårsfirandet hade vi här hemma. Skönt att vara på hemmaplan! Även om det innebär lite jobb. 

På julafton kom mina föräldrar och min syster med 2 av sina 3 barn hit. Tråkigt var att syrrans yngsta inte kunde komma. Hon jobbade på självaste julafton. Vi firade julen med att äta gott och spela julklappsspelet. Ja, det känner ni säkert till, verkar som många spelar detta numera. Alla köper ett paket som läggs i en hög och sedan slår man tärning och när den stannar på en sexa får man ta ett paket ur högen. Och när alla paket är borta från högen så sätts äggklockan på obestämd tid och så slår man tärning igen och tar paket från varandra. När sedan klockan ringer får paketen plockas upp. Eftersom barnen är stora så har vi slopat all vanlig julklapps utdelning. 

Nyår firade vi som vanligt med "nyårs gänget". 10 vuxna och 4 barn var vi i år. Våra barn har växt upp och vill fira på sina håll, så nu är det bara de yngsta som hänger med. Vår hund klarade nyår ganska bra detta år fast det smällde högt utanför klockan tolv. Mannen och jag stannade inne i vår källare med TVn på högsta volym vid 12-slaget så förhoppningsvis dämpades ljudet utifrån. 

innan jul kämpade jag med att få färdiga tabletter till julaftons firandet. Tyvärr räckte inte tyget till alla baksidor men som tur var räckte det till 8 st precis så många jag behövde på julafton. I mellandagarna var vi på IKEA och då köpte jag lite mönstrat tyg som fick bli baksidor till de som saknade sådana. Lite väl optimistisk var jag väl när jag började klippa och sy. Tyckte jag hade mycket av tyget och trodde det skulle räcka, "glömde" räkna på måtten så det blev som det blev. Ja, det blev väl rätt bra till slut ändå. Nu har jag 8 st som ser likadana ut och så 4 st som är med annan baksida. Vändbara tänkte jag att de skulle vara. Här ser ni några av dem.

 

Jag har även sytt på ett par fuskskinns byxor till dottern. Men tyvärr när de nu väl är färdiga tycker hon att de inte blev som hon trodde. Tycker hon ser tjock ut i dem! Ja, troligen har hon sett någon trådsmal modell med skinnbyxor och tyckt det såg läckert ut. Nu har jag förslagit att vi ska sy om de till en kjol. Det förslaget var jag nog ensam här hemma tycka var en bra idé. Ja, får väl se om hon ändrar sig. 

 

Gott nytt på er alla!!!

 

 

 

fest Jul Sömnad
Postat 2011-01-06 20:17 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hösthelg

Vilken härlig helg vi har haft! Solen har tittat fram och höstfärgerna har börjat skifta i sina härliga färger. Tyvärr har en hel del träd redan tappat sina löv. Antligen all blåst förtjänst att det blivit så. Tydligen ska det helst vara frostnätter innan löven får sina bästa färger och det har det väl varit ont om. I natt verkar det dock varit frost. Var kallt ute då jag precis hämtade in tidningen. Såg ut som det blir till att skrapa rutor innan jag tar bilen till jobbet. Fast kanske min käre make gör det ifall det är han som skjutsar mig till jobbet idag. (vilket han gjorde!)

I lördags tog maken och jag en runda ner till Greviebackar och gick en runda i skogen där. Trodde att det skulle varit lite mer höst färger där än det var. Innan Grevie gjorde vi ett stopp vid en sjö där det legat en gammal bondgård en gång i tiden, en kulturminnes plats. Där var det riktigt vackert. 

 Hösten färger börjar komma.

En stund i solen, Greviebackar. Min nya parkas har jag på mig;) En passande keps hittade jag i garderoben oxå.  

 

Körde sedan vidare och hälsade på mor och far. Vi fikade på balkongen där mors tavlor hänger. Ett smakprov på mors tavlor får ni här.

 

 

Igår, söndag, körde dottern och jag till simhallen och simmade. Trots att jag efter 400 meter trodde jag inte skulle orka mer så blev det slutligen 1050 meter. Inte så illa! Efteråt satt vi i bubbelpoolen och njöt av värmen och bubblorna. När vi väl var färdigduschade och klara körde vi hem där maken förberett middagen så det var bara till att duka fram och göra lite sallad plus att sätta fram grytorna. 

Klockan gick snabbt sedan. Var precis vi hann med en kopp kaffe på trappen i solen innan dottern skulle skjutsas till bussen. Ja, så var det åter en vecka innan vi ses igen. 

Kvällen satte jag mig vid symaskinen en liten stund för att färdigställa mitt senaste verk. En väska till dottern. Resultat se nedan.

Broderi Tillbehör Återanvändning
Postat 2010-10-11 22:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Snart juni!

Ja, så var det snart dax för skolavslutningar. Och inte har vi fått känna någon direkt sommarvärme ännu. Nåja, någon dag har det varit sol och värme, men just nu känns det kallt ute.

Igår var det vårmarknad här i byn och så mycket trevligare det hade varit om solen strålat och vi kunnat sitta ute och äta utanför hotellet.

I torsdags var vi nere i Ängelholm och tittade på Malin då hon skulle iväg på bal. Gå gärna in och titta på bilderna som min man tagit på studenterna. Malin blev fin i klänningen som jag sytt till henne.

http://www.studiotraffs.se/studentbal/

 

Broderi
Postat 2010-05-30 11:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semesterdag!!!

Härligt, härligt! En dags semester. Började dagen i simhallen med att simma sisådär 1000 m och sedan lite bubbelpool och ångbastu därefter. Ljuvligt. Hem och tog en kopp kaffe och sedan iväg på en runda i skogen med hunden. Solen lyser och vinden är fortfarande lite kall. Njuter i fulla drag gör jag.

Snart ska jag sätta mig i bilen och åka ner till Ängelholm för att tillbringa någon dag med mor och far. Ska ta med mig livet på balklänningen så får vi se om klänningens ägarinna är hemma så vi kan prova.

Nedan en bild på applikation som finns på min jeansjacka numera. Tack mor för att du ritade en sådan fin bild som jag kunde sy!

Applikation ritad av May och sydd av mig:)

Postat 2010-04-16 11:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Balklänning påbörjad

Jaha, så har jag legat på golvet för att klippa till tyget för en balklänning. Inte för jag saknar bord precis men eftersom borden inte är 150 cm breda fick golvet bli min räddning.

Tänker på när jag säkert så där 14-15 år sedan skulle sy balklänning oxå låg på golvet för att klippa! Kommer ihåg att jag då fick hålla utkik över dottern så inte hon kom krypade och ville vara med och klippa:) Nu är det bara vovven som kanske skulle vilja vara med på ett hörn. Fast denna gång gick det bra, hon låg säkert uppe i lillmattes rum och sov gott i sängen. 

Nästa steg till balklänning är att börja sy och det är det som är det roliga förstås!

Broderi
Postat 2010-04-11 12:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons