Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Lappat och lagat

Sitter ner en stund och tar en kopp te framför tvn. Veckans brott visar de just nu på ettan. Halv lyssnar lite slött och njuter av värmen från braskaminen. Vovven ligger framför mig på min fotpall. Hon pustar säkert ut efter vår runda i regnet då hon fick gå fint i sitt nya täcke :).

Grannen var på besök här innan i kväll och då skulle vi visa hur fin hon är i sitt reflextäcke. Just då trodde hon att det var en leksak och skulle börja bita i det. Eller kanske det var som Lotta på Bråkmakaregatan, att hon ville ta i sönder det så hon slapp ha den på sig igen :). Ja, vem vet som rör sig i hennes lilla huvud. 

I helgen tog jag tag i det som jag inte är så förtjust i att göra. Lappa och laga!

Tillhör inte mina favoriter precis. Min kära make hade två par byxor som var alldeles för långa. Ett par träningsoveralls byxor som han precis köpt och som behövdes kortas en så där 4 cm. De extra cm skulle jag behövt till mina nya. Men det projektet att förlänga orkar jag inte tänka på hur det skulle gå till just nu. Han har korta ben och jag extra långa :)

Jag lyckades korta av dem till samma utseende som innan fast det var blixtlås och dragsko längst ner på dem. Fick beröm av maken för det och då blir man glad. Då tog även fram byxa nr 2 som oxå var för långa och som vi sagt skulle kortas av sedan i somras.

Ett par Haglöfs byxor, även dessa hade dragsko ner till. Men dessa hade öljetter som dragskon gick igenom och var svårt att fixa till på samma sätt som innan. Och då inte maken använt dragskon alla de gånger han haft byxorna på sig hittintills så kom vi överens att den kunde klippas bort. Alltså lite enklare att korta av dessa byxor. Hoppas de är lagom långa nu, för han orkade inte prova de efter ändringen. 

Nu ska sätta mig en stund och titta i Burda för att se om där något kul att göra.

Bild på en brödkorg som jag gjorde i våras/somras. Bakade sedan scones formade som hjärtan som jag bjöd familjen på till frukost.

Förvaring Lappat Sommar Sömnad Vår
Postat 2010-11-02 21:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons