Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Midsommarklänningen färdig!

 

Nu är klänningen färdig till dottern. Lagom till midsommar. Igår när hon provade klännnngen så verkade hon nöjd så kanske den får komma till användning på midsommarafton:)

Bara två dagar kvar till midsommarafton och sedan efter midsommar väntar en veckas semester. Gött!! Då blir det textiltryckkursen som väntar. Jag ser med spänning fram emot detta. Är dock lite nervös. Har ingen anning om något när det gäller detta så jag hoppas det inte är enbart jag som är grön på detta. Inga förkunskaper krävdes på kursen så det ska säkert gå bra. 

Glad midsommar!!!

Postat 2011-06-22 07:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Färdigt resultat av övning med lappteknik

Ser att det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg nu. 

Äntligen är jag färdig med lapptäcke, kuddar och gardiner till dotterns rum. Blev inte så tokigt eller hur? 

 

Kanske lapptäcket skulle varit lite bredare, ser ut som det mer är till en 90 säng en till en 120 som dottern har. Det var första lapptäcket som jag sytt i stort format så det kanske blev lite si och så med mätandet. Jag är lite för snabb ibland, vill ha det snabbt färdigt och då är det lätt tlll att missa något :) Sedan är frågan om det kanske är lite väl mycket lappteknik i hennes säng nu, både kuddar och täcke. Nåja, det går att vända på kuddarna och då blir de enfärgade. Nja nästan för den ena är faktiskt blå och röd, delad diagonalt. 

Vår hund gillar att ligga i sängen. Särskilt när hon kan ställa sig i fönstret och titta ut. Så det var givet att hon ville vara med på bild när jag skulle fota mitt verk. 

Nästa projekt blir att sy en sommar klänning till dottern. Kan hoppas att hon denna gång vill använda det jag syr. Hon har själv önskat att mamma ska sy en sommar klänning, fast det ville hon med skinnbrallorna med som jag sydde åt henne i vintras och de hänger så fint i garderoben. Tror inte hon använt dem en endaste gång! Visserligen kan hon och jag ha samma kläder men inte så nice med morsan i ett par skinnbrallor och sedan har jag längre ben än henne så det hade nog sett kul ut. Fast ett gott skratt kanske de hade fått på jobbet om jag kom med dem på mig en dag. :) 

Får se om jag kan hitta mönstret till klänningen som hon tittat ut. Är en del Burda tidningar i min samling nu så jag kan hoppas jag lagt tidningen åt sidan så jag slipper bläddra igenom alla. Fast jag älskar sitta och titta i tidningarna. Skulle vilja hinna med och sy mer. Ett stort problem är också att köpa tyg. Finns inte många tygaffärer numera. På hemma plan har vi endast gardin affär och det funkar inte så bra med gardintyg till kläder ;) Visserligen går det att beställa tyg via nätet men ibland är det bra att kunna få känna på kvaliten innan man handlar. Går att beställa tygprover förstås men då tar det tid innan man kan börja klippa och sy. Ja, bättre var det förr :)

Snart är det dax för mig att åka på kurs. Ska upp till Mullsjö och gå på Textiltryck kurs. Kan inget om detta så det ska bli spännade. Maken ville gå på fotokurs däruppe och då passade jag på att anmäla mig till Textiltryckkursen. Visade dock att fotokurs var fullsatt så det var bara jag som kom med. Synd, nu hoppas vi på att någon hoppar av fotokursen så kanske det blir ledig plats till maken. You never know. 

Ha en bra sommar!

 

 

Postat 2011-06-12 20:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons