Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

God fortsättning på nya året!

Ett nytt år har börjat med nya förhoppningar på det nya årtet. Inga nyårslöften har jag. De är väl ändå till för att brytas så varför bry sig ;) ?

Innan jul satt jag mest framför symaskinen och försökte få ihop ett gäng julklappar. Och en del blev det. Väskor, grytlappar, tallriksunderlägg och babyoverall. Väskorna visade jag i mitt förra blogg inlägg, här kommer bild på babyoverall och grytlappar. Tyvärr tog jag ingen bild på tallriksunderläggen som jag tryckte tomtar på som min mor ritat. Blev väldigt nöjd med dem så det är synd att jag glömde föreviga dem på bild. Får ta och trycka fler tomtar på nytt tyg och göra fler till nästa jul. 

Overall till en liten kille som föddes i september.

Grytlappar i lappteknik och med tryck som min mor har ritat tomte till. 

Mellan jul och nyårsafton hann jag sy ihop en klänning till dottern. Som jag skrev i mitt förra inlägg så köpte jag tyg innan jul till klänning som jag skall sy i 20-tals stil. Samtigt köpte vi tyg till klänning till dottern. Nu blev det tyvärr inte tid för mig att sy min egen klänning utan jag fick koncentrera mig på dotterns klänning. Eftersom jag inte hade mönster till hennes klänning så fick jag börja med att rita detta efter en del mått tagningar. Sedan fram med lakan så jag kunde sy ett prov på klänning så måtten stämde. Sedan när jag sytt upp i spetstyg och fodertyget saknades det något... eftersom jag själv jobbade 2 dagar mellan jul och nyår fick jag skicka mannen och dottern till stan och köpa satinband som jag kunde sy på i hals och armringningar. Det var det som saknades! Dottern blev nöjd med klänning och hade den på sig till nyårsafton.

baby grytlapp Jul klänning Lappteknik quiltat textiltryck tygtryck jul Väskor
Postat 2012-01-04 13:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Byxor, inte riktigt som tänkt....

Köpte tyg på Stoff och Stil då de skickade ut sin rea broschyr. Beställde då ett armegrönt tyg som jag trodde inte riktigt var den kvalitet som det var. Trodde på ett tunnare tyg och tänkt sytt ett par "schladderhosen". Ett par byxor med vidd både uppe och nertill. När väl tyg kom så var det ett rejält stabilt tyg. Kom att tänka på att jag sagt jag skulle investera i ett par riktiga fritidsbyxor, typ Fjällräven. Ja, varför inte ta det som jag nu fått levererat och försöka fixa till något liknande. Sagt och gjort. Sydde byxorna med fickor vid sidorna. Bälgfickor med ficklock. Eftersom ficklocken ska vara lätta att öppna fick jag beställa tryckknappar av Bibbi. Köpte hela lådan med prymtång och tillbehör. Lite knepigt var det dock då jag skulle sätta i den första. Allt som allt gick 2 tryckknappar till spillo. Fick inte själva överdelen till att sitta fast så det var bara att prova på nytt. Hoppas tryckknapparna håller nu!

Har nu börjat på nästa projekt som är ett lapptäcke. Började lite smått mellan reklam pauserna i CSI och tedrickande. Ja, om sanningen ska fram så klippte jag till remsorna innan CSi hade börjat på kanal 5. Sedan satt jag under programmet med mina remsor och försökte se hur jag skulle kombinera ihop lapparna. Började sedan sy efter tv tittandet. Några rutor fick jag ihop. Ser framemot ikväll då jag förhoppningsvis kan fortsätta. Nu är det dax att gå till jobbet. 7.40!!

 

elefanttyg Kläder Kläder till mig själv Lappteknik Lapptäcksteknik stoff & stil stoff och stil Sytillbehör sytt Sömnad
Postat 2011-08-30 07:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons