Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Klänningarnas sommar

Semestern lider mot sitt slut. Om jag summerar semestern hittintills så har det varit en bra sådan. Tagit det lugnt och gjort det som vi velat. Inte ställt en massa måsten på oss. Alla "måsten" kommer ändå ifatt en så småning om, tyvärr. 

Vi började semestern med ett par dagar i Kivik med mina närmaste. Vi hade tur med vädret. Solen sken och dottern fick bada med sina kusiner. Tyvärr vågade jag själv inte slänga mig i vattnet för urinvägsnfektionens skull. Istället gick jag en halvtimmes promenad längs stranden och njöt av sol och värmen. Mannen min placerade sig på en sten i skuggan. Vi var och åt på en restuarang på kvällen i närheten där vi bodde och till detta tillfälle hade jag innan i veckan skyndat mig att få en klänning färdig för detta tillfälle.

Nedan ser ni resultatet.

 

Inte så tokigt om jag själv får säga det.

Andra veckan åkte vi en 3 dagars tur upp mot västkusten och tog in på ett vandrahem vid Fjällbacka. Härligt var det här. Vi hade tittat innan på väderleksrapporten och sett att det skulle bli, mulet och regn. Tog därför med oss regnkläder och kläder ifall det skulle bli lite kyligt. Inget stämde med prognosen vi sett. Sol och varmt fick vi däruppe. Härligt! Dag 2 däruppe gjorde vi ett besök på Nordens Ark. Värt sitt besök. Smögen och Marstrand hann vi också se däruppe. På vägen hemåt körde vi inom Hisingsbacka så jag fick gå in och frossa en stund på Stoff och Stil. Kliade i fingrarna på allt jag skulle vilja göra och köpa. Blev några tyger med hemåt. Tyg till litet lapptäcke, till byxa och skjorta eller tunika köpte jag däruppe. 

Innan vi åkte iväg till Fjällbacka hade jag hunnit börja sy på ytterligare en klänning. Tyg som jag köpt via nätet på Stoff och Stils sommarrea. Blixtlås hade jag liggandes här hemma och det var denna som inspirerade mig till modell av klänningen. Extra glad blev jag härom dagen då jag var i mina föräldrars hemort och var och handlade på Supermarket och tjejen i kassan berömmer min klänning.

Hängselklänning med lite detaljer. 

Kläder Kläder till mig själv klänning Sommar Sommarklänning stoff & stil stoff och stil Sömnad
Postat 2011-07-28 11:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kurs i Mullsjö

Jag har precis haft en veckas semester. Skönt och underbart väder har vi haft. Tillbringade denna uppe i Mullsjö på en textiltryckkurs. Hur härligt som helst. Vill dit nästa år med. 

Då vi åkte upp dit min man och jag satt jag i bilen och var nervös inför vad som väntade mig. Längtade efter nya kunskaper och så verkligen fram emot det men nervös ändå. Väl upp i Mullsjö checkade vi in och så var det middag. På borden fanns lappar med de olika kurs namnen så man satt tillsammans med sina kurskompisar och åt. Jag satte mig vid textilbordet och där satt redan "fröken" och några till. Vi presenterade oss för varandra och jag förstod att jag var ensam nybörjare i detta lilla gäng. Sedan var det dax för lektion efter den gemensamma introduktionen av veckan. Väl inne i verkstaden så förstod jag att jag inte var helt ensam att vara ny på detta med textiltryck. Vår lärare visade oss hur vi skulle göra det första prov trycket sedan var det bara att trycka. Och vad kul detta var! Veckan bara rann iväg och vi jobbade på till sent ut på kvällarna. Sista kvällen stod jag och tryckte till halv ett på natten. Jag var dock inte värst, en av kurskompisarna hade hållt på till fyra på morgonen!! 

Jag hann även med ett besök till Habo kyrka, denna var väldigt vacker. En mycket bra guide hade vi som verkligen kunde sin kyrka.

En underbar vecka har det varit och nu är det dax att jobba en vecka innan nästa semesterveckor kommer. 

Här är ett början av ett tryck som ska bli en väska/kasse.

Tyg till en klänning. Lite fjärilar tryckte jag oxå på tyget. Hoppas den blir bra när jag väl sytt den. Ska hitta mönster först. När jag tryckte tyg hade jag en klänning som jag hade med mig som mall för att få dit fjärilarna där jag tror de ska sitta bra. 

Postat 2011-07-04 07:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons