Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Plannering

Nytt år och nya löften. Nåja, inget särskilt nyårslöfte har jag avgett. Skulle varit sluta äta godsaker just för att nyårslöften är till för att brytas:)

I år är det dags för min dotter att bära studentmössan. Mössan är beställd och betald men kläder inför studenten är fortfarande ett ofärdigt kapitel. Balklänning är nog hög tid att börja planera. Visst har dottern haft tankar om klänning en längre tid, börjde nog redan då hon började ettan. Då var det en kort klänning hon ville ha, sedan i höstas ville hon inte alls gå på bal men har nog blivit övertygad om hon inte går dit ångrar hon sig säkert sedan. Nu är hon inne på en byxdress med vida ben. Nu i julas när hon var hemma (studerar på annan ort) så satt hon och skissade tlllsammans med mig hur hon vill ha sin byxdress. Vill att den ska sys i chiffong. Jag kollade på mönster på nätet men just byxdress finns det inte mycket att hitta som överensstämmer med modell dottern vill ha. Hittade  på Fagert.se ett McCall mönster som skulle kunna användas för livet. När det gäller byxor kanske jag får rita mönster själv eller leta igenom mina alla Burda tidningar och se om jag hittar några vida byxor där. Eftersom det är chiffong dress ska sys i så får det bli en "underbyxdress" med. Provsömnad är ett måste så det gäller bara hitta tyg att gör ett prov. Kanske kan hitta ngn gammal gardin som kan offras. Eller var kan man hitta lämligt tyg att sy en toile/prov av?

  

Lägger in bild från jul och nyår med. En bild på julklapp till svåger som var en One Piece som jag sytt och tryckt hans namn på ryggen (LARS). Tror julklappen var uppskattad. Och så en bild på dukningen från nyår. Då jag var inne och servade min symaskin i stan passade jag på att köpa lite silver band som jag kunde ha till min nyårsdukning som skulle gå i färgerna silver/cerise/blått. Även duktning uppskattades.

barnklänning overall sytt textiltryck
Postat 2013-01-09 20:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fredagsmys!

Äntligen fredag! Skönt att få lite ledighet och kanske få lite kreativt arbete gjort. Mitt projekt just nu är att sy en klänning av lin/bomullstyg som jag tryckt lila pensér på. Hittade på Gudrun Sjödens hemsida en klänning som fick bli min klänningsmodell. Efter lite knep och knåp att få till ett mönster med raglan arm provsydde jag ett liv. Lite justeringar till på mönstret så är det färdigt för att klippas ut i tyget. Måste först fixera färgen på tyget! Tar ett litet tag att stå där med strykjärnet. Får lyda min arbetskollegas råd, sätta på en bra film på TV'n och stryka. Mamma Mia är en bra film att stryka till :) Gäller bara att maken inte sitter i TV soffan då, för inte hans typ av film precis. 

Till min klänning beställde jag lila kantband som jag tänkt göra passpoal i halskanten men den lila färgen på bandet var inte rätt lila. De tryckta lila pensérerna är mer åt blå hållet och bandet åt röda hållet. Nu har jag sänt tygbit till Bibbi som lovat mig hjälpa och se om hon kan hitta något som matchar bättre. Eftersom att hitta rätt lila färg blir svårt är min tanke att hitta en grå som mer matchar bastyget. Är ofärgat lin/bomull och vad jag kan se kan man ana lite grå toner i det så grått är det som jag tänkt mig nu. Och eftersom det finns många grå toner så bättre att få lite hjälp, och Bibbi är en pärla som vill hjälpa mig. Ser framemot kantbandet. Tygbit skickad med posten idag! 

Annars i veckan har jag hunnit göra lite presenter jag ska ha med mig imorgon då jag ska på 1-årskalas. Till föräldrarna grytvantar och till den lille en tröja. 

Mmmmm... nu börjar det luktar gott i köket! Min kära make lagar plankstek ala Per Moberg så det blir riktigt fredagsmys ikväll!!

Ha en bra helg alla syvänner!

Tröja med en liten fantasi figur med handbroderade ögon och mun.

Grytvantar!

applikation barnkläder broderi Mönster Sömnad tröja
Postat 2012-09-21 18:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Förkläde med tillbehör

Från sommarens kurs i textiltryck.

Kocken blev förkläde till min mor. 3 st handdukar i linne blev det med. Och så tryck på nägra wettex dukar därtill. Ikväll ska mor få sitt paket då hon kommer och hälsar på mig.

Till min syster då hon fyllde år fick hon en väska/kasse med katterna jag tryckt i svart och rött. Tyvärr tog jag ingen bild av den innan hon fick den. Hon blev jätteglad för kassen. Älskar katter så det var inte svårt att förstå att hon skulle gilla sin present.:)

Förkläde handduk handukar kviltning Sömnad textiltryck tygtryck
Postat 2012-08-23 07:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Semesterväder!?

Nu är det semester och vilket väder vi har! Min första semesterdag började idag och grå var himeln när jag vaknade. Ville bara dra täcket över mig och sova lite till. Men bäst att gå upp klockan var över åtta och vovven om inte annat ville ut en runda. Nåja, jag hann äta frukost innan dottern och jag tog en promenad med vovven. En regnskur kom precis innan vi gick. Solen tittade fram lite när vi gick så vindjackan jag hade på mig åkte av. Precis när vi var ca 300 m hemifrån började det regna igen. Lite blöta kanske vi blev men inte så farligt. Maken som arbetade i trädgården, (tillhör inte vanligheterna men ibland bara ett måste:) ), behövde lite lunch liksom jag. Körde därför ner till byn när jag väl satt på potatis och bett dotterna passa dessa. Lite matjessill och gräddfil inköptes. SÅ gott med sill och potatis! Det är sommar det!

Eftermiddagen gick åt till att handla och fika hos svärföräldrarna. Hade tänkt på vår "shoppingrunda" i byn även köpt ripsband till förklädde som jag tänkt sy till min mor. Men detta får vänta till ett annat tillfälle. Inte på syhumör just nu. Kanske kommer om vädret ska hålla på som det gör nu. Däremot gjorde jag ett fynd idag när jag skulle uppdatera min strykbräda med nytt överdrag. 100:- för nytt till min FairNet bräda, billigare kunde jag inte fått det! Tack vare att de inte längre säljer sådana ångstationer och brädor där jag köpt min så fick jag det som låg kvar i gömmorna billigt. Behövt och köpa ny vattenflaska oxå. Tyvärr hittade de ingen sådan kvarglömd någonstans. Får väl åka till någon annan återförsäljare och köpa en sådan.

Imorgon en ny semesterdag, får se vad den har att erbjuda ;) 

Förkläde och handdukar som jag tryckte på textilkursen. Ligger och väntar på att bli färdigsydda.

Förkläde handduk Sömnad textiltryck
Postat 2012-07-16 22:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dag 4

Idag är det torsdag morgon! Redan!?? Vart tog tiden vägen? Denna vecka är jag på kurs i Mullsjö. Textiltryck. Hur kul som helst. Försöker få dagen så lång som helst. Men det går inte. Igår blev klockan halv ett innan jag tog mig till rummet för att sova. Tänkt gå upp tidigt och hinna in i verkstaden innan frukost men blev väckt av maken kl. 2.30 då han skulle med sin kurs (naturfoto) upp och fota. Inte för att han väsnades men väcktes av hans mobil som plingade till och hade sedan lite svårt att somna om. Nu imorse var jag trött när klockan ringde sju. Upp och duscha och sedan får det bli frukost. Sedan till det kuliga att trycka tyg ;)

Har hunnit med endel. Tryckt förkläde till mor och linnehanddukar därtill. Tryckt katttyg, kuddfodral med guldkatter. Och så ett spontantryck sent igår.

Se hur katterna kommer på tyg:

textiltryck tyg
Postat 2012-06-28 07:53 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Dax för fest!

Jaha, så var det dax för fest igen! Förra helgen var det bröllop, tema: klädsel= skolfest vid 15 års ålder. Rolig fest, mycket folk, överraskningar och bra stämning.

 Med kavaj och väska så blev min "15-års" dress så här!

Och så tlll helgens fest! Denna gång 25 + 25 års fest. Sydde ihop ikväll en liten gåva att lägga presentkortet vi köpt i. (hoppas inte de läser min blogg!) 

Tyg: Återanvända jeans och tryckt tyg sedan sommarens kurs.

Postat 2012-05-04 20:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Härliga sommar kväll!

Sitter i uterummet och njuter av sommarkvällen. Precis kommit in efter en liten promenad med vovven. Nere vid sjön sken solen och gav en underbar värme. Skulle helst velat sätta mig vid kanten och bara njuta. Men... hemma väntar en del måsten, ja, nu är semestern slut så då måste en del göras igen. Tvätt högen som inte blivit stryken behöver jag ta itu med. Städningen - den får vänta. Tänkte även om jag hinner sy lite på min klänning, den som jag själv har tryckt tyg till. Har även lovat dottern att titta på film med henne. En riktig romantisk sak. Passa på när inte pappa är hemma ikväll :) Inget som faller honom i smaken.

Igår var vi och firade syster på hennes födelsedag. Min present till henne blev två kuddar som jag sytt. Tyget har jag tryckt och målat när jag var på kurs i sommras. Motivet är ritat av vår mor. Då syster har ovanför sin soffa fina tavlor som mor målat så passar kuddarna bra att sätta där. Hoppas nu att hennes katter är snälla mot dem:)

Nu är det bäst jag smyger ner i källaren och stryker lite... känns som kvällen blev kort. Eller kanske ska bara strunta i strykhögen och njuta av kvällen här ute... känns mer lockande:)

göra tyg Kuddar kudde sytt textiltryck tyg
Postat 2011-08-04 20:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons