Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Gott nytt och god fortsättning!

Längesedan jag skrev något här. Året har gått och en hel del med det. Maken och jag började året med att åka till dottern och hälsa på i Belfast där hon jobbade. Inget ställe som vi hade haft som resmål direkt tidigare men vi gillade faktiskt Belfast och dess matställe och pubar. Gjorde ett besök på Titanic museumet och det var helt klart värt ett besök. Maken gjorde ytterligare en resa till Nord Irland i maj månad då han hyrde bil och åkte runt och fotograferade. Underbara bilder blev det som jag fick beskåda både på blogg och då han kom hem igen. Själv åkte jag sedan i juni på kurs till Mullsjö. Tog min mor med mig vilket hon uppskattade mycket. Hon gick på Kroki medan jag på textiltryck. En hel del tyger blev det tryckta där uppe och en hel del tyg och färg hade jag med mig hem i förhoppning att få gjort något här hemma. Nåja, en gång ännu sålänge har jag tagit fram burkar och ramar för att trycka. När sommaren väl var slut och maken och jag varit på semester upp på Högakusten så kom dottern hem från Belfast och stannade sedan här hemma fram till november då hon stack till Norge för att söka lyckan om jobb däruppe. Min svärmor och jag bokade in oss på kurs i lappteknik i början av november. Lärde oss sy stjärnor. Mycket kul och vi investerade i varsin ny pressarfot efter kursen men tyvärr har jag inte hunnit använda min ännu. I slutet av november fyllde jag nolla och då passade jag och maken på att åka till Madeira för att fira dagen där. Innan vi åkte iväg hann jag sy ett par praktiska fritidsbyxor,knälånga (kanske skulle gjort de långa på tanke på vädret där!)  Mycket trevlig ö och underbart vackert fast vi inte hade turen med att ha fint väder. Dagen då jag fyllde var det sol och det var mycket trevligt att fira sin dag uppe i Monte. Nu är julen överstökad och jag hunnit varit sängliggande med feber och halsont mellan jul och nyår. Både julen och nyåret firade vi här hemma så det var tur jag inte var sängliggande då. Nu hoppas jag på att 2015 blir ett bra och givande år. Hoppas kunna sitta framför symaskinen lite mer. Helt enkelt orka och ha lust till lite mer skapande. 

God fortsättning till er alla, hoppas ni får ett fint syår 2015.

byxa Duk Jul Lappteknik textiltryck
Postat 2015-01-04 19:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Blir inte som jag tänkt!

Många järn i elden kan blir för mycket ibland. Hade tänkt vara effektiv i kväll och göra lite mer än en sak i taget. Satt igång strykjärnet för att stryka lite vlieselin på tyg till etui och sydde på några kantband som dekoration. Project Runaway Sverige börjar och jag vill se sista avsnittet. Samtidigt ringer min syster. Eftersom jag gjort pepparkaksdeg så tänkte jag att varför inte provbaka en plåt i kväll. Mellan pauserna i Project Runaway Sverige så kavlar jag ut liten bit av degen och nästa paus in i ugnen. Ställer klockan på några minuter men dessa minuter blev nog en eller två för mycket så min provplåt med pepparkakor blev mest svarta! När maken kommer hem från sin volleyboll och ser mina brända kakor kommer kommentaren. "Försökt göra lite för många grejor på en gång kanske?"

Nåja, imorgon kväll ska jag baka pepparkakor utan att göra annat med. Finns chans till de lyckas bättre då ;)

En sak till som inte blev som jag tänkt är min outfit med min linnetunika (med tyget jag tryckt) och därtill leggings och långärmad T-shirt. Ser lite ut som Ronjarövardotter den kombinaionen! Mannekängade här hemma för maken och av hans ansiktsuttryck förstod jag att han inte gillade outfiten. Provade då om jag kanske kunde använda mitt nya "underställ" till annan kombination och om linnetunikan var ok till enbart tights/strumpbyxa.

Ronja rövardotter, Lila underställ med kjol och väst, tunika med strumpbyxor! Nåja, kan nog använda kläderna någon gång. Om inte annat så är leggings + tröja varmt nu på vintern att använda under. Kan behövas nu när vintern kommit på riktigt.

Ha det så bra i snön!

kjol klänning Sömnad tunika tygtryck
Postat 2012-12-03 22:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Förkläde med tillbehör

Från sommarens kurs i textiltryck.

Kocken blev förkläde till min mor. 3 st handdukar i linne blev det med. Och så tryck på nägra wettex dukar därtill. Ikväll ska mor få sitt paket då hon kommer och hälsar på mig.

Till min syster då hon fyllde år fick hon en väska/kasse med katterna jag tryckt i svart och rött. Tyvärr tog jag ingen bild av den innan hon fick den. Hon blev jätteglad för kassen. Älskar katter så det var inte svårt att förstå att hon skulle gilla sin present.:)

Förkläde handduk handukar kviltning Sömnad textiltryck tygtryck
Postat 2012-08-23 07:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Onepiece

Semestern slut och jobbat i 2 veckor snart. Oj, vad tiden går. På semestern blev det inte så mycket sytt. Förkläde, handdukar och väska/kasse sydde jag färdigt av mitt tryckta tyg. Var en runda i Gittes tygkälla och handlade hem lite tyg, bl a till en onepiece till dottern. Var längesedan jag varit där så det blev en glad överraskning så mycket tyg där fanns, dit vill jag igen men nästa gång utan maken:) Säkert 25 år sedan jag sist var där med skolan som jag då gick på för att lära mig sömnad!  

Onepiece sydd nu och godkänd av dottern. Snyggt? Nej, men säkert skön att ha på sig.

Mönster kommer från Onion 6015.

OnePiece overall sytt Sömnad
Postat 2012-08-16 07:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semesterväder!?

Nu är det semester och vilket väder vi har! Min första semesterdag började idag och grå var himeln när jag vaknade. Ville bara dra täcket över mig och sova lite till. Men bäst att gå upp klockan var över åtta och vovven om inte annat ville ut en runda. Nåja, jag hann äta frukost innan dottern och jag tog en promenad med vovven. En regnskur kom precis innan vi gick. Solen tittade fram lite när vi gick så vindjackan jag hade på mig åkte av. Precis när vi var ca 300 m hemifrån började det regna igen. Lite blöta kanske vi blev men inte så farligt. Maken som arbetade i trädgården, (tillhör inte vanligheterna men ibland bara ett måste:) ), behövde lite lunch liksom jag. Körde därför ner till byn när jag väl satt på potatis och bett dotterna passa dessa. Lite matjessill och gräddfil inköptes. SÅ gott med sill och potatis! Det är sommar det!

Eftermiddagen gick åt till att handla och fika hos svärföräldrarna. Hade tänkt på vår "shoppingrunda" i byn även köpt ripsband till förklädde som jag tänkt sy till min mor. Men detta får vänta till ett annat tillfälle. Inte på syhumör just nu. Kanske kommer om vädret ska hålla på som det gör nu. Däremot gjorde jag ett fynd idag när jag skulle uppdatera min strykbräda med nytt överdrag. 100:- för nytt till min FairNet bräda, billigare kunde jag inte fått det! Tack vare att de inte längre säljer sådana ångstationer och brädor där jag köpt min så fick jag det som låg kvar i gömmorna billigt. Behövt och köpa ny vattenflaska oxå. Tyvärr hittade de ingen sådan kvarglömd någonstans. Får väl åka till någon annan återförsäljare och köpa en sådan.

Imorgon en ny semesterdag, får se vad den har att erbjuda ;) 

Förkläde och handdukar som jag tryckte på textilkursen. Ligger och väntar på att bli färdigsydda.

Förkläde handduk Sömnad textiltryck
Postat 2012-07-16 22:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dag 4

Idag är det torsdag morgon! Redan!?? Vart tog tiden vägen? Denna vecka är jag på kurs i Mullsjö. Textiltryck. Hur kul som helst. Försöker få dagen så lång som helst. Men det går inte. Igår blev klockan halv ett innan jag tog mig till rummet för att sova. Tänkt gå upp tidigt och hinna in i verkstaden innan frukost men blev väckt av maken kl. 2.30 då han skulle med sin kurs (naturfoto) upp och fota. Inte för att han väsnades men väcktes av hans mobil som plingade till och hade sedan lite svårt att somna om. Nu imorse var jag trött när klockan ringde sju. Upp och duscha och sedan får det bli frukost. Sedan till det kuliga att trycka tyg ;)

Har hunnit med endel. Tryckt förkläde till mor och linnehanddukar därtill. Tryckt katttyg, kuddfodral med guldkatter. Och så ett spontantryck sent igår.

Se hur katterna kommer på tyg:

textiltryck tyg
Postat 2012-06-28 07:53 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sju års olycka!!

Igår kom tjejen som ska ha balklänningen som jag sytt färdigt tillbaks med den. Lite justeringar, visseligen provade hon innan hon hämtade men då tyckte hon den var bra. När hon skulle prova där hemma så fick hennes mamma inte upp blixtlås i ryggen, och visst ska den sitta tajt över bysten så den håller sig uppe. Ska sy ut blixtlås ca halv cm var sida så får vi se om den går lättare upp sen. Jag får nog vara med och klä henne när det är dax för bal:) När vi väl höll på att prova där i mitt syrum så kom jag åt spaken för att sänka strykbrädan när jag skulle flytta på den! Och, hoppsan på strykbrädan hade jag satt "nackspegeln", denna faller i golvet går i tusen bitar. Sju års olycka! Ajajajaj vad klumpig man kan vara ibland!

Har även i helgen sytt dress för nästa veckas bröllpsfest. Tema har de som ska gifta sig satt. Kom som du var klädd när du var 15 och skulle gå på skoldans. Fick ta en titt i mina album här hemma och lila kunde jag konstatera att det skulle vara -79 då jag var 15. Jag minns tillbaka till skoltiden och kom ihåg att jag hade i nian Mode och personlig stil och sydde en overall i blankt vinrött tyg. Med denna i huvudet började jag rita ett mönster som kunde passa. Hittade i gömmorna ett lila tyg som säkert inte kommer att användas till ngt annat så detta passade perfekt till min overall. Tänkt hel overall (typ one piece)  men tyg räckte inte så det fick bli en söm som delade av i midjan. Sydde brett skärp av gammalt gardin tyg som skiftar lite åt silver. Hittade knappar i silver, fick pusta upp alla utom 2 som fortfarande var silver. De andra säkert bortsprättade från klädesplagg som stått ut diverse tvätta och då blivit missfärgade. Någorlunda silvriga blev de. Undrar om jag gör succé på lördag? :)

Maskerad overall
Postat 2012-04-23 12:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Wow! Nu är den färdig!

Som lovat kommer här bilder på balklänning i beige chiffong.

Band med strasstenar är sytt på satinband. Har zickzackat strassbandet för att få lite mer effekt, precis så som tjejen som ska ha klänningen ville ha det.

Ett antal timmar har gått åt till att färdigställa klänningen, så frågan är hur mycket jag vill ha för detta. ;) 

 

       

chiffong fest klänning
Postat 2012-04-11 21:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Blir inte alltid som man vill!

Oj, vad jag blev ledsen igår. Dels för min mors och fars skull. Dels för att jag missar Symässan i Malmö som jag längtat att få komma till. 

Fick samtal av min syster igår att min far som legat inne på sjukhus ett par dagar ska komma hem. Vilket borde vara glädjande men eftersom han är så dålig så är det svårt för min mor när han kommer hem igen. Visserligen har de hemtjänst 7 ggr per dag men däremellan blir det mor som får hjälpa. Far har cancer och hans ben bär honom inte längre så han måste ha hjälp med det mesta. Och mor är väldigt benskör och fått direktiv av sin doktor att inte bära mer än max 2 kg! Meningen var att jag skulle åkt ner tlll dem i vilket fall som helst och hälsat på lördag eftermiddag och sovit över till söndagen och sedan skulle syster (som bor i samma stad) och jag åkt till Malmö med tåg på Symässan. Men som sagt det var så blir det nog inget med det då mor behöver vår hjälp. Sånt är livet. Får väl vänta ytterligare ett år att komma på Symässan. 

Har börjat med projekt balklänningar. 2 st ska sys. Första påbörjad. Här ser ni foto på hur den ska ungefär se ut. På bild har jag endast draperat på tyg på provdocka för att se hur det ungefär ska bli.

Balklänning
Postat 2012-03-16 06:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mode utan midja

Mitt pågående projekt är nu att färdigställa 20-talsklänningen jag syr.

Jag började med att rita mönster efter mitt grundmönster för liv. Ritade upp på papper och klippte ut provklänning av gammalt lakan. Första försöket blev för figurnära. Det skulle vara utan midja!

På det igen och rita nytt med mer raka linjer från armhål och ner. Provsydde nu i i gammalt rosa gardintyg. Blev rätt bra men kjoldelen var tyvärr ej tillräckigt vid så jag ritade nytt mönster för denna del. Hade i dagarna inskaffat bok Mönster och konstruktion för damkläder där jag fick bra tips på rundningen av kjoldel.

Jaha, då var till att lägga ut delarna på orginal tyg och se hur det skulle få plats. AJAJAJ, jag hade köpt för lite tyg! Kjoldelarna drog givetvis dubbellängd vilket jag inte köpt tyg för. Attans med!

Det var till att tänka om och fundera ut ny modell. Kom fram till att det fick bli en klänning med volang ner till och skippa idén om att ha kjoldel längre bak än fram. Kom fram till att den nya typen av klänning kanske är mer användbar. Den med lite släp på kjol bak hade blivit mer elegant och kanske inte passat vid alla tillfällen. Inte så ofta man går på eleganta fester:)

Inte orkade jag göra en provklänning till så det var till att ändra mönster lite och klippa i orginal tyg. Nu är tyg klippt och just nu sitter tygdelarna uppnålade på provdockan för att se hur resultat kommer att se ut. Inte så tokigt!

 

20-tal Mönster mönsterkonstruktion Sömnad tyg
Postat 2012-02-09 22:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons