Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Klart!

Nu är min bröstavgjutning "klädd". Blev nöjd med resultatet!

Gipsavgjutning av min byst och sedan klädd med tygremsor. Strök tapetklister på gipset och tryckte fast tygremsorna. Roligt project!. 

Nästa vecka ska min och de andras bröstavgjutningar ställas ut till förmån för Rosabandet.

Lappat
Postat 2012-09-27 07:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Helgens äventyr!

Helgen är över och dax att gå till jobbet. Härlig helg har vi haft maken och jag. Tog buss till Helsingborg och vidare med båt till Helsingör. Gick och strossade där och satte oss på en uteservering i solen och åt smörrebröd. Gott! Sedan fest på kvällen. Present överlämnades.Tror de blev glada när de såg att jag broderat i deras namn i "burken" de fick med mitt egentryckta tyg. 

Tog in på hotell gjorde vi med när vi var i stan. God hotellfrukost och sedan en promenad i stan innan vi checkade ut och tog bussen hemåt igen. Helsingborg, en riktigt trevlig stad, särskilt en solig söndags förmiddag :) Köpte en Burda att läsa på hemvägen. Tänkte jag kunde få lite tips om balklänningen som jag ska rita mönster till och sy. Men tyvärr inte mönster liknade klänning som är beställd. Nåja, väl hemma så började jag rita mönster och klippa ut tyg så vi får se om modell faller i smaken på tjejen som ska ha klänning. Två olika modeller (liknade varandra) ska hon få prova så jag håller tummarna för ngt ska passa.

Burda
Postat 2012-05-07 07:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Påsken överstökad.

Jaha, så gick alla lediga dagar i ett nafs. Tog ledigt redan skärtorsdagen för att tillbringa den tillsammans med dottern och lite släkt. Började dagen med att köra och handla för att laga en Grekisk lammpaj som jag skulle ta med mig till middagen. Väl i affären förstod jag att mitt kloka val att inte handla dagen innan kanske var klokt men tyvärr hade de inte hunnit fylla på alla varor som tagit slut dagen innan i diskarna. Nästan allt som jag hade på min inköpslista fick jag med mig hem. Allt till pajen fanns där och det var det viktigaste. När paj var färdig var det dax att åka iväg. Vi körde inom Gotteboet för att handla med lite påska godis + lite till där hemma. Blev nog ett kilo! Hemma hos mor och far åt vi pajen och den föll i smaken. Gött! Vid tre tiden dök min moster med man upp, även så min syster kom. Längesedan jag träffat min moster, alltid lika kul att träffas när det väl blir så. En del gamla minnen fick vi höra från mor och moster. Kanske en hel del i repris :) Far blev trött innan vi åkte hem och det är inte så konstigt. Sjukdomen äter honom inifrån och ut känns det och ser det ut som. F-n ta cancern!!!

Långfredagens morgon åt vi påskbuffé. När vi satt och åt denna ringde svärmor och bjöd hem oss. Det tackar man inte nej till. Riktigt god middag blev det där och dagen gick.

Påskafton stack jag ut en runda med vovven och kameran medan dotter och man var ute och övningskörde. På kvällen grillade maken lamm och det var mycket gott. 

Påskdagen dax för lite konstrunda. Körde till Greviebackar för att kolla hur långt backsippor och vitsippor kommit. De var på väg. Kallt och blåsigt var det så det blev bara en liten titt där. Vi fortsatte till Dagshög och där ser det ut till att kunna vara kanon en solig och lite varmare dag. Nästa helg är det planerat att vi ska åka på en utfärd ut dit för att fotografera. Studiecirkel som jag går. Vi fortsatte sedan till Förslöv och letade upp ett café där, Lillaro café. Mysigt och på loftet hade de en syateljé. En underbar sådan. Där skulle man haft sitt syrum. Efter det besökte vi en del konstnärer för att se deras verk. Både det som föll mig i smaken och det som jag inte riktigt kunde ta till mig. Sedan besök hos mor och far där även min systerdotter var.

Annandag påsk, ja det är idag det. Idag tog jag en lång runda med vovven på f.m. Skönt att gå i skogen, även om det var lite kallt. Maken var ute en runda med dottern igen och övningskörde. Tränade att parkera och tur var det väl att det endast var de som var på parkeringen de övade. Förstod på dotterns humör när hon kom hem att det inte gått så bra. Maken däremot var förstående och menade att övning behövs, var ju första gången hon testade detta med parkering. Jag sydde medan de var borta. Balklänning nr 1 är snart färdig nu. Så snart är det dags att ta fram mönster och tyg till nästa. Ska lägga upp bild på balklänning nr 1 när jag väl sytt färdigt och om jag lyckas få på den på min provdocka. Tjejen jag syr till är smalare än min provdocka! Och jag har en helt normal Diana, precis så den klarar mina mått och jag är en 40 ungefär.

Nedan ser ni syateljén på Lillaro café, visst ser det härligt ut?

Balklänning Övrigt
Postat 2012-04-09 18:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lappat och lagat

Sitter ner en stund och tar en kopp te framför tvn. Veckans brott visar de just nu på ettan. Halv lyssnar lite slött och njuter av värmen från braskaminen. Vovven ligger framför mig på min fotpall. Hon pustar säkert ut efter vår runda i regnet då hon fick gå fint i sitt nya täcke :).

Grannen var på besök här innan i kväll och då skulle vi visa hur fin hon är i sitt reflextäcke. Just då trodde hon att det var en leksak och skulle börja bita i det. Eller kanske det var som Lotta på Bråkmakaregatan, att hon ville ta i sönder det så hon slapp ha den på sig igen :). Ja, vem vet som rör sig i hennes lilla huvud. 

I helgen tog jag tag i det som jag inte är så förtjust i att göra. Lappa och laga!

Tillhör inte mina favoriter precis. Min kära make hade två par byxor som var alldeles för långa. Ett par träningsoveralls byxor som han precis köpt och som behövdes kortas en så där 4 cm. De extra cm skulle jag behövt till mina nya. Men det projektet att förlänga orkar jag inte tänka på hur det skulle gå till just nu. Han har korta ben och jag extra långa :)

Jag lyckades korta av dem till samma utseende som innan fast det var blixtlås och dragsko längst ner på dem. Fick beröm av maken för det och då blir man glad. Då tog även fram byxa nr 2 som oxå var för långa och som vi sagt skulle kortas av sedan i somras.

Ett par Haglöfs byxor, även dessa hade dragsko ner till. Men dessa hade öljetter som dragskon gick igenom och var svårt att fixa till på samma sätt som innan. Och då inte maken använt dragskon alla de gånger han haft byxorna på sig hittintills så kom vi överens att den kunde klippas bort. Alltså lite enklare att korta av dessa byxor. Hoppas de är lagom långa nu, för han orkade inte prova de efter ändringen. 

Nu ska sätta mig en stund och titta i Burda för att se om där något kul att göra.

Bild på en brödkorg som jag gjorde i våras/somras. Bakade sedan scones formade som hjärtan som jag bjöd familjen på till frukost.

Förvaring Lappat Sommar Sömnad Vår
Postat 2010-11-02 21:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hundtäcket med reflex

Vovven har blivit fin! Eller vad säger ni? Lite trång blev den tyvärr! Fast det var det första hundtäcket som jag sytt till henne så nästa gång kanske det blir bättre. 

Tror dock inte Flexi tyckte det var så kul att få nytt täcke. Stod alldeles stilla då hon fick det på sig. Hur ska det gå när vi ska ut och promenera? Inte nog för jag precis köpt nytt koppel som hon inte är speciellt förtjust i så ska jag även spöka ut henne i täcke! Ja, tänk vad matte kan hitta på tänker hon nog :)

    

 

Så mörkt som det är ute nu så gäller det att ha reflex på sig när man ute och går på kvällarna. Och nästa vecka blir det mörkare snabbare på kvällarna :( Det enda positiva med att vi ställer om klockan nu till helgen är väl att vi får sova en timme längre. Fast egentligen är det den normala tiden vi får nästa vecka, ja den tid vi hade innan man uppfann sommartiden. 

Nu ska jag fundera ut vad jag härnäst ska sy. Har bläddrat fram och tillbaks i StoffoStil men inte kommit fram till vad jag vill göra.

En bild till på täcket... hejdå!!

      

 

Sömnad
Postat 2010-10-27 21:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Klassfest!

 

Jaha, så var det dax för klassfest ikväll. Hälften av klassen kommer, inte illa efter 30 år! Tänk att vi är så gamla! Hoppas det blir en trevlig kväll. Jag har varit lite skeptisk över konceptet Barabamba har att många olika klasser träffas och olika årgångar. Men går man inte dit så vet man inget. Ska snart ner till byn och se om jag hittar något att ta mig ikväll. Ballonglördag här idag så gäller att passa på när man kan få lite rabatt.

Klänningen till Malin börjar komma mot slutet. Nu är det underkjol och upplägg kvar. Så en sista provning av upplägg med skor på är det Malin behöver stå ut med innan leverans av klänning blir av. På tal om upplägg, hur gör man det bäst och snyggast på en lång balklänning? De senaste gångerna har jag köpt påpressbart uppläggningband för det ska bli så osynligt som möjligt. Upplägg med maskin blir inte så snygg eller? Upplägg för hand är jobbigt då det är en vidd kjol så inget jag jublar åt precis.

 

Nedan ser ni klänning innan blixtlås har sytts fast.

Postat 2010-04-24 09:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Konstutställning och mycket mer.

Så var det måndag morgon igen. 

Helgen har varit bra. Jag hann prova på Malin och lite justeringar i livet så blir det nog bra. Nu är det till att fortsätta att sy igen. 

Ett besök till Helsingborg gjorde mor och jag på lördagen. Åkte med tåget från Ängelholm och lyckades lösa dubbel biljett duo! Så är det när man inte åker tåg ofta och måste trycka på automaternas alla funktioner. Men det löste sig så vi fick tillbaks det som var betalt för mycket. Väl i Helsingborg blev det ett besök i tygaffären. Mor köpte ett snyggt tyg till en riktigt fin sommarklänning så nu har jag lite roligt arbete att ta itu med. Fast Malins klänning först förståss. :)

Vi var även på Dunkers och gick på konstutställning. Först blev vi inlotsade i ett mörkt rum, där det skramlade och väsnades. Lite kusligt! Vi hittade sedan utställningarna längst upp vi skulle titta på. Lindberg de Geer var intressant att se, tur att vi lyssnade i den lilla manicken när vi gick där så vi förstod mer av utställningen. Sedan åt vi en lunch i restaurangen och tittade utöver vattnet. Gott och mysigt! Därefter tog vi trapporna upp igen och tittade in på Gunnar Smolianskys bilder. Eftersom det var mycket bilder från 50-60 talet så var det roligt för mor att se dessa.

Väl tillbaks med tåget i Ängelholm igen hade far fixat kaffe till oss. Sedan gjorde han en middag till oss. Gott. Vad duktig du är far. :)

Söndagen åkte jag hem igen till familjen. Flexi blev som vanligt glad för att matte kom hem:)

Tack för en härlig helg! 

Postat 2010-04-19 07:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gardinen

Var på Ikea i helgen och köpte en del tyg. Tänkt sätta upp en gardinlängd i ena fönstret. Numera är det inte mycket gardiner i vårt hem. Men lite insynsskydd vill jag nog ändå ha.

Ikväll blev längden sydd så nu ska bara gardinstången skruvas upp. Det kan Mats säkert fixa till mig nu när jag sytt.

Min påbörjade balklänning har jag börjat sytt på. Nu måste jag bara få prova innan jag kan gå vidare med sömnaden. Viktigt att den sitter rätt ju. Jag hoppas Malin är hemma i helgen då jag ska åka ner till Ängelholm och hälsa på mor och far. 

Är sugen på att sy en parkas till mig. Kollat in lite tyger i StoffochStil. Hittat poplin där som säkert kan passa. Det som jag däremot inte hittat på nätet ännu är blixtlås delbart, tvåvägs. Undrar var jag hittar det? Ska helst finnas i naturfärgat då jag kan tänka mig sy jackan i den färgen. Eller kanske rött? Eller varför inte blått? Min favorit färg! Fast då säger säkert Emmy. "men mamma då, inte blått nu igen".

 

Postat 2010-04-14 22:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons