Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Handbroderi, maskinbroderi och lite vävning

Jag tog fram en broderiram och klippte sönder ett gammalt lakan som ska bli mattrasor men inte blivit klippt än. Lite väl slitet kanske men om jag låter tyget sitta kvar i ramen när jag broderat färdigt går det nog bra. Jag kan ju inte delta i handbroderitävlingen som nu är förlängd till sista september, men fick ändå inspiration att prova lite fritt handbroderi. Det ska bli lite semesterminnen jag ska brodera, jag började med solen den var ju  framme nästan hela semestern. :-)

Före sommaren så köpte vi en baksten då jag bakar ganska mycket surdegsbröd och det blir så mycket godare på en baksten. Den är dock väldigt tung och behöver ställas undan mellan varven så jag sydde en påse till den och broderade på båda styckena. Stoppade den också med quiltvadd för att få lite stadga och om man stöter i den någonstans så tar vadden upp stöten. Broderierna har jag köpt någon gång och de blev väldigt fina tycker jag.


Detalj av broderiet.

Broderiet på den andra sidan ser ut så här.

I somras så vävde jag en liten kort matta att ha i härbret vi bor i när vi är i Dalarna, en riktigt söt sommarmatta blev det men väldigt kort. Jag skulle gärna ha gjort den längre men då den ska ligga på en plats där inte golvytan är så stor så fick det bli en kort.

Nästa matta är påbörjad i vävstolen och den ska få lite mörkare färger, nu i helgen var vi där och jag vävde några varv, tänk vad det är roligt att väva!

I juni när vår son tog studenten skulle vi använda bordet som min broderimaskin står på som serveringsbord. Så jag lyfte ner min designer på golvet med broderienheten på. När allt festande var över och jag ska ställa tillbaka bordet och symaskinen ser jag att broderienheten hängt lite på en hylla, och alltså belastats i några dagar. Då vågade jag inte testa och se om den hade gått sönder, så det sköt jag upp till efter semestern. Men den hade klarat sig, jag testade att sy på en provlapp och trots att tyget är grått och trist får jag nog göra en grytlapp av den, eller vad tycker ni? Det blir väl bättre om jag gör en färgglad baksida.

Nästa gång jag skriver är det nog en fåtölj i omklädningsfasen det kommer att handla om.

Kom ihåg handbroderitävlingen det är riktigt roligt bara man kommer igång, det behöver inte vara något stort.

Inlagt 2014-09-22 21:55 | Läst 7076 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-09-22 21:59   Aina Svensson
Så snyggt du broderar. Det klarar inte jag längree
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons