Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Omgjord kjol och halsdekoration på tunika

Jag har en svart linnekjol av märket PTA den är säkert minst 20 år gammal. Materialet är lin och den är mycket väl använd. Att den passar i midjan fortfarande beror på att den har resår i ryggen.

Nu har jag tröttnat på längden och har inte känt mig så fin i den när jag haft den på mig så jag beslöt mig för att korta den och göra någon dekorering på ena framstycket.

Så här såg kjolen ut tidigare:

Så här ser kjolen ut efter avklippning, fållning och brodering.

I helgen som var så gjorde jag en tunika i vit jersey till våren och sommaren, och så hittade jag ett litet gulligt blomband som jag sydde på för hand, nu blev det inte bild på hela tunikan men den kommer i mitt album så småningom. Så här ser den ut runt halsen nu:

Jag började också sy skräpburkar i helgen, det var jätteroligt men det är några små detaljer kvar innan de är klara. Då jag inte hade korsettfjädrar hemma som det stod i mönstret så frågade jag i forumet här och fick tips på gardinspiraler och det gick så bra för sådana hade vi hemma. Det dök upp fler förslag som måste testas.

Så till något helt annat, VINTERN, så mycket snö och kyla och det håller i sig för en gångs skull. I julas var vi i Dalarna och där fanns så mycket rönnbär och just den här vintern kan man tro på ordspråket att mycket rönnbär ger en kall och snörik vinter. Så här snötäckta var rönnbärsklasarna.

Ett enkelt skidspår smög sig in i skogen, det var kallt och tyst inte ens en liten fågel hördes pipa. Djuren har det riktigt tufft.

Nu är det snart sportlov och jag funderar på vad jag ska ta med mig och pyssla med på kvällarna, kanske lite amigurumi eller någon stickning.

 

 

Maskinbroderi Återanvändning
Postat 2010-02-23 22:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Syfestivalen

I fredags bar det av till Syfestivalen som nu flyttat till Älvsjömässan. Vi kom dit runt tretiden på eftermiddagen och tillbringade cirka två och en halvtimme springandes runt i alla montrar. Karin min dotter var med mig. Tyvärr var kameran vi hade med oss inte fulladdad med batteri så det blev inte så mycket bilder som önskat.

Vi hälsade på i Bunkabroderimontern där Karin har gått på Workshop för något år sedan och hon är väl igenkänd hos Barbro som leder den workshopen.

Intrycket av Syfestivalen var bra tycker jag, ganska luftigt i lokalen och scrapbookingen var så gott som borta. Det hade dock kunnat få vara mer tyger, och jag håller med flera som saknar modevisningarna som tidigare var väldigt inspirerande. Även i symaskinsförsäljarnas montrar så dominerar maskinbroderi och quiltning det vore kul att se mer av klädsömnad även hos dem.

Workshops fanns det som vanligt men det var ingen större aktivitet i dessa när vi var där.

Qultning är som alltid ett stort inslag med många olika utställare, tidvis är det trångt och långa körer i dessa men de är väldigt inspirerande och färgrika. Garn för stickning och virkning är det heller ingen brist på, utbudet är stort. För den handbroderiintresserade finns det också många utställare att besöka.

På varje mässa finns även en monter med hooky en teknik där man knyter en matta eller bonad med gamla trasor som träs i säckväv med hjälp av ett specialverktyg.


Bonaden som hänger på väggen är vävd av monterbesökare på de mässor hon deltagit i.

Även material för vävning finns det och det finns möjlighet för den som vill att prova på tekniken.

Varje gång jag besöker mässan så fascineras jag av knypplingen, det sitter alltid många och knypplar på roliga och annorlunda mönster, en kvinna satt och knypplade "Farbror Blå" från Elsa Beskows saga, och en satt och knypplade blommor, två knyppeldynor var till för besökarna att knyppla på.

Frivoliteter är också kul att titta på där tar vi alltid en lott också och hoppas på tur.

Workshop i nåltovning hölls av Johanssons lamm & ull där kunde man tova en nykcelpiga, hjärta eller blomma mm.

 

Slutintrycket är att mässan är sig lik men här fungerade det bättre med köer och inga problem när man ville ta sig en fika. Möjligen kändes det som om det var något färre utställare eller så var det lokalen som var större. I alla fall är det alltid inspirerande och roligt att besöka mässan tycker jag.

 

Mässor
Postat 2010-02-21 22:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons